Ti okusni piškoti z jabolčno omako in pomarančno lupinico so prava jesenska poslastica. Mehko testo, polnjeno z aromatičnim nadevom, ustvarja popolno ravnovesje med sladkostjo in svežino. So odlična izbira za čajanko ali kot sladek prigrizek ob skodelici kave.
Sestavine
Za testo:
- 3 skodelice večnamenske moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 3/4 skodelice masla pri sobni temperaturi
- 1 skodelica sladkorja
- 2 jajci
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
Za nadev:
- 3/4 skodelice jabolčne omake (marmelade, čežane …)
- 1/2 žličke pomarančne lupinice
- 1/2 žličke cimeta
Postopek
- V veliki skledi stepite maslo in sladkor, dokler zmes ne postane puhasta. Dodajte jajci in vanilijo ter stepajte približno 1 minuto, dokler se vse dobro ne poveže.
- V drugo skledo presejte moko, sol in pecilni prašek. Počasi dodajajte suhe sestavine v mokro mešanico, dokler se vse ne poveže v gladko testo. Testo razdelite na polovico, oblikujte v diska in oba zavijte v plastično folijo.
- Postavite ju v hladilnik za približno eno uro.
- Ko se testo ohladi, ga vzemite iz hladilnika in pustite stati na sobni temperaturi približno 10 minut. Medtem segrejte pečico na 190°C in obložite 2 pekača s pergamentnim papirjem.
- V majhni skledi zmešajte jabolčno omako, cimet in pomarančno lupinico ter odstavite.
- Enega od diskov razvaljajte na pomokani površini na debelino približno 0,6 cm v krog premera približno 25 cm. Na razvaljano testo enakomerno razmažite pripravljeno jabolčno omako. Razvaljajte drugi disk testa in izrežite trakove.
- Te trakove položite čez testo z jabolčno omako, da ustvarite mrežasti vzorec.
- S piškotnim modelčkom ali kozarcem (premera približno 7,5 cm) izrežite kroge in jih previdno prestavite na pekač.
- Ponovno združite vse ostanke testa, zavijte v plastično folijo in postavite v hladilnik za pol ure.
- Nato ponovite postopek z valjanjem in izrezovanjem.
- Piškote pecite v predhodno ogreti pečici približno 10-12 minut, dokler robovi niso rahlo zlato zapečeni.
- Pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo, preden jih postrežete.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira