Bučni piškoti s čokolado so popolna jesenska sladica, ki združuje kremno strukturo buče z bogatim okusom čokolade. Idealni za hladne dni.

Sestavine

  • 1/2 skodelice stopljenega masla
  • 1/2 skodelice belega sladkorja
  • 1/2 skodelice rjavega sladkorja
  • 1/3 skodelice bučnega pireja
  • 1 jajce
  • 1 in 3/4 skodelice večnamenske moke
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 2 čajni žlički mešanice začimb za bučno pito
  • 1 skodelica čokoladnih kapljic (polsladke)
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta

Postopek

  1. V veliki skledi zmešajte oba sladkorja s stopljenim maslom in stepajte približno minuto.
  2. Nato dodajte bučni pire, jajce in vaniljev ekstrakt ter mešajte, dokler ni vse dobro povezano.
  3. V isto skledo dodajte preostale sestavine skupaj s čokoladnimi kapljicami. Z lopatko nežno premešajte, dokler ne nastane testo za piškote.
  4. Skledo pokrijte s plastično folijo in testo postavite v hladilnik za približno eno uro.
  5. Pečico segrejte na 190°C in obložite dva pekača s papirjem za peko.
  6. Z majhno zajemalko za sladoled oblikujte piškote in jih postavite na pekač, pri čemer pustite nekaj centimetrov prostora med njimi.
  7. Piškote pecite približno 10 minut, dokler robovi rahlo ne porjavijo.
  8. Preden postrežete, jih ohladite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Ko boste našli skrit prstan, se boste prijeli za glavo
Naslednji članekTo so nasveti, s katerimi se vaše perilo za pranje ne bo več kopičilo