Ljubitelji skutinih sladic boste navdušeni – tole pecivo je pravo razkošje okusov. Sočne skutine kocke s hruškami združujejo rahlo testo, kremast skutin nadev in sladke, aromatične hruške. Recept je enostaven za pripravo, pecivo pa ostane sočno tudi naslednji dan.

Sestavine za skutine kocke s hruškami

Količine so primerne za pekač velikosti 30 × 22 cm.

Nadev iz hrušk:

  • 400 g narezanih zrelih hrušk (3 večje ali 4 manjše)
  • 2 zamaška ruma
  • 1 čajna žlička vaniljeve paste ali arome
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • noževa konica cimeta
  • lupinica polovice limone

Testo:

  • 4 jajca
  • 220 g sladkorja
  • 260 ml radenske
  • 130 ml olja
  • 12 g pecilnega praška
  • 370 g moke

Skutin nadev:

  • 500 g pasirane skute
  • 250 g mascarpone sira
  • 50 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor

PREBERITE TUDI: 5 receptov, v katerih zasijejo hruške

Postopek priprave

1. Priprava nadeva iz hrušk

Hruške in vse ostale sestavine damo v kozico. Med mešanjem kuhamo, dokler večina tekočine ne povre. Nadev ohladimo.

2. Priprava testa

Jajca s sladkorjem stepamo približno 10 minut, da dobimo penasto maso. Dodamo radensko in olje ter premešamo. Nato vmešamo presejano moko s pecilnim praškom in pripravimo gladko maso. Testo razdelimo na dva dela. Prvi del mase vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut pri 180 °C.

3. Skutin nadev

Vse sestavine za nadev gladko zmešamo.

4. Sestavljanje peciva

Na predpečeno testo namažemo skutin nadev, čez enakomerno razporedimo hruške in vse skupaj prelijemo z drugo polovico testa. Pečemo še 25 minut pri 180 °C, da pecivo dobi zlato rjavo barvo.

5. Postrežba

Ohlajeno pecivo narežemo na kocke in posujemo s sladkorjem v prahu.

Zakaj poskusiti ta recept?

  • Pecivo je hitro pripravljeno in vedno uspe.
  • Hruške mu dajo sočnost in nežno sladkobo.
  • Skutin nadev doda kremasto, osvežilno noto.

Sočne skutine kocke s hruškami so odlična izbira za vse, ki imate radi lahka, a bogata peciva.

Zdrava sladica: Recept za skutno pecivo brez moke in dodanega sladkorja


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNe zavrzite jesenskega listja. Na vrtu dela čudeže
Naslednji članekNajbolj škodljivi mlečni izdelki za zdravje – izogibajte se tem trem