Ta recept za pecivo z nadevom in čokoladnim prelivom združuje mehak biskvit, sočen nadev, prelit s kremno čokolado. Pecivo je idealno za vse sladkosnede, ki uživajo v bogatih, domačih okusih in enostavni pripravi.

Sestavine

Sestavine za biskvit:

  • 2 jajci
  • 200 g sladkorja
  • 150 ml olja
  • 200 ml mleka
  • 1 vanilijev sladkor
  • 300 g moke
  • 1 pecilni prašek

Sestavine za nadev:

  • 200 ml vode
  • 200 ml sladkorja
  • Narezani biskvit (iz priprave)
  • 1 naribana zamrznjena pomaranča
  • 2 žlici breskove ali marelične marmelade

Sestavine za preliv:

  • 100 g čokolade
  • 4 žlice olja

Postopek

  1. V skledi stepemo jajca z mešalnikom, dokler ne postanejo penasta.
  2. Postopoma dodamo sladkor in nadaljujemo s stepanjem, dokler se zmes dobro ne poveže.
  3. Med stepanjem dodamo olje, nato mleko, vanilijev sladkor, in na koncu še moko, ki ji prej primešamo pecilni prašek.
  4. Zmes dobro premešamo, da dobimo gladko testo.
  5. Zmes vlijemo v pekač (37×27 cm), obložen s papirjem za peko.
  6. Biskvit pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C, približno 20-25 minut.
  7. Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga z nožem previdno zarežemo na obeh straneh.
  8. Odrezane dele zdrobimo za nadev.
  9. V majhni posodi zavremo vodo s sladkorjem in kuhamo približno 5 minut.
  10. K sladkornemu sirupu dodamo nadrobljen biskvit in premešamo.
  11. Dodamo naribano zamrznjeno pomarančo in marmelado ter vse skupaj dobro premešamo, dokler ne dobimo gladkega nadeva.
  12. Nadev enakomerno porazdelimo po preostalem biskvitu in pustimo, da se popolnoma ohladi.
  13. Čokolado in olje raztopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici in mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
  14. Stopljeno čokolado prelijemo čez ohlajeno torto in pustimo, da se strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidimo moškega, a zajčke na sliki opazijo le ljudje z visokim IQ-jem
Naslednji članekVečina ljudi dela te napake, ki spodbujajo rast plesni v domu