Pripravite si okusen obrok s kremnimi njoki in italijansko piščančjo klobaso. Ta recept združuje bogate okuse klobase, gob in kremne omake, ki vam bo zagotovo ogrel srce.
Sestavine
- 900 g blage italijanske piščančje klobase
- 1/2 srednje velike čebule
- 2 stroka česna, sesekljana
- 250 g gob, narezanih
- 400 g gobove omake
- 470 ml sladke smetane
- 900 g njokov
- 75 g naribanega parmezana
- 1/4 žličke soli
Postopek
- V veliki ponvi na visoki temperaturi skuhajte klobaso (odstranjena ovojnica), dokler ni povsem kuhana. Olje ni potrebno dodajati, saj klobasa že vsebuje maščobo.
- K kuhani klobasi dodajte 1/2 sesekljane čebule in 2 sesekljana stroka česna. Premešajte in kuhajte na srednji temperaturi, dokler čebula ne postane prozorna.
- Dodajte 250 g narezanih gob in pražite, dokler niso kuhane. Nato vlijte 400 g sveže gobove omake.
- Hitro premešajte in dodajte 470 ml sladke smetane. Pustite, da omaka zavre.
- Medtem skuhajte 900 g njokov v osoljeni vodi, nato pa jih odcedite.
- Ko omaka zavre, ugasnite ogenj in v omako vmešajte kuhane njoke, 75 g naribanega parmezana in 1/4 žličke soli.
- Dobro premešajte, da se sestavine združijo.
- Takoj postrezite, da so njoki še vedno kremasti in okusni.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Enostavni njoki za zelo hitro kosilo
















































