Pripravite si okusen obrok s kremnimi njoki in italijansko piščančjo klobaso. Ta recept združuje bogate okuse klobase, gob in kremne omake, ki vam bo zagotovo ogrel srce.

Sestavine

  • 900 g blage italijanske piščančje klobase
  • 1/2 srednje velike čebule
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 250 g gob, narezanih
  • 400 g gobove omake
  • 470 ml sladke smetane
  • 900 g njokov
  • 75 g naribanega parmezana
  • 1/4 žličke soli

Postopek

  1. V veliki ponvi na visoki temperaturi skuhajte klobaso (odstranjena ovojnica), dokler ni povsem kuhana. Olje ni potrebno dodajati, saj klobasa že vsebuje maščobo.
  2. K kuhani klobasi dodajte 1/2 sesekljane čebule in 2 sesekljana stroka česna. Premešajte in kuhajte na srednji temperaturi, dokler čebula ne postane prozorna.
  3. Dodajte 250 g narezanih gob in pražite, dokler niso kuhane. Nato vlijte 400 g sveže gobove omake.
  4. Hitro premešajte in dodajte 470 ml sladke smetane. Pustite, da omaka zavre.
  5. Medtem skuhajte 900 g njokov v osoljeni vodi, nato pa jih odcedite.
  6.  Ko omaka zavre, ugasnite ogenj in v omako vmešajte kuhane njoke, 75 g naribanega parmezana in 1/4 žličke soli.
  7. Dobro premešajte, da se sestavine združijo.
  8. Takoj postrezite, da so njoki še vedno kremasti in okusni.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Enostavni njoki za zelo hitro kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTokratne vremenske napovedi niso dobre, kaj se bo zgodilo in kakšna bo škoda
Naslednji članekOptična iluzija: Le izbrani z dobrim vidom bodo našli 3 skrite kokose na sliki