Jesenski dnevi nas vabijo k toplim in nasitnim jedem, ki nas pogrejejo in nasitijo. Zato smo za vas pripravili tedenski jedilnik, poln sezonskih sestavin, ki v okusnih jedeh ustvarijo pravo domače udobje. Jedi so bogate z jesenskimi okusi, kot so buče, krompir, fižol in korenje, ter začimbami, ki poudarjajo polnost vsakega grižljaja.

Ponedeljek

Če se malo sprehodite po gozdu, boste zagotovo našli kostanj – pripravite ga v okusni juhi.

Kremasta kostanjeva juha – uživajte v tem daru jeseni

Torek

Piščanca lahko pripravimo na različne načine. Tokrat smo ga naredili v omaki in s polento. Naj vam tekne.

Recept za piščanca v omaki – sočno in enostavno

Sreda

Sezona gob še ni mimo, naj vas pogrejejo v okusni enolončnici.

Enolončnica z gobami in piščancem, prava jesenska jed

Četrtek

Hitro kosilo, ker je del napornega tedna že za vami. Pripravite zelenjavno enolončnico. Preprosta in okusna je.

Recept: Kremna zelenjavna enolončnica z belim fižolom in špinačo

Petek

Naj zadiši nekaj brezmesnega. Kaj pravite na zelenjavno lazanjo?

Recept za zelenjavno lazanjo, mesa sploh ne boste pogrešali

Sobota

Sobota je dan za klasiko – piščančja obara je vedno dobra in klasična izbira.

Recept za piščančjo obaro, ki bo pogrela v hladnih dneh

Nedelja

Goveja juha, pražen krompir in pečenka. Hladnejši dnevi kličejo po krepki hrani.

Recept: Klasična pečenka s slastno omako


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPranje brisač: To počnemo vsi, vendar s tem uničujemo tkanino
Naslednji članekAli poznate teh 6 neverjetnih lastnosti cimeta?