Jesenski dnevi nas vabijo k toplim in nasitnim jedem, ki nas pogrejejo in nasitijo. Zato smo za vas pripravili tedenski jedilnik, poln sezonskih sestavin, ki v okusnih jedeh ustvarijo pravo domače udobje. Jedi so bogate z jesenskimi okusi, kot so buče, krompir, fižol in korenje, ter začimbami, ki poudarjajo polnost vsakega grižljaja.
Ponedeljek
Če se malo sprehodite po gozdu, boste zagotovo našli kostanj – pripravite ga v okusni juhi.
Torek
Piščanca lahko pripravimo na različne načine. Tokrat smo ga naredili v omaki in s polento. Naj vam tekne.
Sreda
Sezona gob še ni mimo, naj vas pogrejejo v okusni enolončnici.
Četrtek
Hitro kosilo, ker je del napornega tedna že za vami. Pripravite zelenjavno enolončnico. Preprosta in okusna je.
Recept: Kremna zelenjavna enolončnica z belim fižolom in špinačo
Petek
Naj zadiši nekaj brezmesnega. Kaj pravite na zelenjavno lazanjo?
Sobota
Sobota je dan za klasiko – piščančja obara je vedno dobra in klasična izbira.
Nedelja
Goveja juha, pražen krompir in pečenka. Hladnejši dnevi kličejo po krepki hrani.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira