Jesenski dnevi nas vabijo k toplim in nasitnim jedem, ki nas pogrejejo in nasitijo. Zato smo za vas pripravili tedenski jedilnik, poln sezonskih sestavin, ki v okusnih jedeh ustvarijo pravo domače udobje. Jedi so bogate z jesenskimi okusi, kot so buče, krompir, fižol in korenje, ter začimbami, ki poudarjajo polnost vsakega grižljaja.
Ponedeljek
Če se malo sprehodite po gozdu, boste zagotovo našli kostanj – pripravite ga v okusni juhi.
Torek
Piščanca lahko pripravimo na različne načine. Tokrat smo ga naredili v omaki in s polento. Naj vam tekne.
Sreda
Sezona gob še ni mimo, naj vas pogrejejo v okusni enolončnici.
Četrtek
Hitro kosilo, ker je del napornega tedna že za vami. Pripravite zelenjavno enolončnico. Preprosta in okusna je.
Recept: Kremna zelenjavna enolončnica z belim fižolom in špinačo
Petek
Naj zadiši nekaj brezmesnega. Kaj pravite na zelenjavno lazanjo?
Sobota
Sobota je dan za klasiko – piščančja obara je vedno dobra in klasična izbira.
Nedelja
Goveja juha, pražen krompir in pečenka. Hladnejši dnevi kličejo po krepki hrani.
Zadnji prispevki
- Grozljivi prigrizki in sladice, da boste navdušili za Noč čarovnic
- Naredi sam: Jesenske buče, narejene iz blaga
- Optična iluzija: Na sliki je srečna družina in tri stvari, ki jih vidijo le ljudje z visokim IQ-jem
- Riž z jajci, ideja za svetlobno hitro kosilo
- Optična iluzija: Na sliki so skita jabolka, tisti z dobrim vidom najdejo 2, le redki pa najdejo vse 4
- Okusen kolač brez peke, s katerim boste navdušili vse jedce