Če iščete recept, ki bo zadovoljil vaše želje po kremastih, bogatih in okusnih testeninah, je ta jed kot nalašč za vas.

Sestavine

  • 225 g testenin po izbiri
  • 140 g kozarca sušenih paradižnikov v oljčnem olju
  • 2 šalotki, tanko narezani
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 150 g sira z okusom česna in zelišč
  • 170 g sveže špinače
  • Veliko naribanega parmezana
  • Nekaj svežih listov bazilike
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  1. V velik lonec nalijte vodo, jo zavrite, posolite in dodajte testenine.
  2. V veliki ponvi, ki bo lahko sprejela tako testenine kot omako, dodajte cel kozarec sušenih paradižnikov skupaj z oljem.
  3. Dodajte šalotko in kuhajte 5 do 6 minut. Nato dodajte česen, kuhajte še eno minuto, dodajte špinačo in baziliko ter kuhajte, dokler špinača ne ovene.
  4. V ponev dodajte sir skupaj s približno 240 ml škrobne vode, ki ostane od kuhanja testenin.
  5. Kuhajte na blagem ognju, dokler se sir ne stopi.
  6. Nato dodajte kuhane testenine (po potrebi dodajte še malo škrobne vode), veliko naribanega parmezana in sveže mlet črni poper.
  7. Vse skupaj kuhajte še nekaj minut, da se sestavine lepo povežejo.
  8. Testenine postrezite vroče, po želji dodajte še več parmezana in svežih zelišč.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Hitro kosilo: Kremaste testenine s piščancem


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Ali lahko opazite smeškota v manj kot 10 sekundah?
Naslednji članekSiti plevela? Uporabite to sestavino, ki jo že imate doma