Če iščete recept, ki bo zadovoljil vaše želje po kremastih, bogatih in okusnih testeninah, je ta jed kot nalašč za vas.
Sestavine
- 225 g testenin po izbiri
- 140 g kozarca sušenih paradižnikov v oljčnem olju
- 2 šalotki, tanko narezani
- 2 stroka česna, sesekljana
- 150 g sira z okusom česna in zelišč
- 170 g sveže špinače
- Veliko naribanega parmezana
- Nekaj svežih listov bazilike
- Sol in poper po okusu
Postopek
- V velik lonec nalijte vodo, jo zavrite, posolite in dodajte testenine.
- V veliki ponvi, ki bo lahko sprejela tako testenine kot omako, dodajte cel kozarec sušenih paradižnikov skupaj z oljem.
- Dodajte šalotko in kuhajte 5 do 6 minut. Nato dodajte česen, kuhajte še eno minuto, dodajte špinačo in baziliko ter kuhajte, dokler špinača ne ovene.
- V ponev dodajte sir skupaj s približno 240 ml škrobne vode, ki ostane od kuhanja testenin.
- Kuhajte na blagem ognju, dokler se sir ne stopi.
- Nato dodajte kuhane testenine (po potrebi dodajte še malo škrobne vode), veliko naribanega parmezana in sveže mlet črni poper.
- Vse skupaj kuhajte še nekaj minut, da se sestavine lepo povežejo.
- Testenine postrezite vroče, po želji dodajte še več parmezana in svežih zelišč.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Hitro kosilo: Kremaste testenine s piščancem
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira