Če želite vedno svež kruh ali žemljice, je tole testo idealno za vas. Zamesite danes, pecite jutri, pojutrišnjem …
Sestavine
- 450 g moke
- približno 350 ml hladne vode iz zamrzovalnika
- 2 čajni žlički soli
- 10 g suhega kvasa
- 20 ml olja
Postopek
- V skledo damo moko.
- Nato dodamo kvas, vodo in olje.
- Na koncu še sol.
- Zamesimo ročno ali s pomočjo kuhinjskega robota.
- Pokrijemo s plastično folijo in postavimo v hladilnik.
- Damo v pekač, ko želimo peči, premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo na 220 stopinj približno 35 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira