Če želite vedno svež kruh ali žemljice, je tole testo idealno za vas. Zamesite danes, pecite jutri, pojutrišnjem …

Sestavine

  • 450 g moke
  • približno 350 ml hladne vode iz zamrzovalnika
  • 2 čajni žlički soli
  • 10 g suhega kvasa
  • 20 ml olja

Postopek

  1. V skledo damo moko.
  2. Nato dodamo kvas, vodo in olje.
  3. Na koncu še sol.
  4. Zamesimo ročno ali s pomočjo kuhinjskega robota.
  5. Pokrijemo s plastično folijo in postavimo v hladilnik.
  6. Damo v pekač, ko želimo peči, premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo na 220 stopinj približno 35 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Imate visok IQ, če v 10 sekundah najdete mačka na sliki
Naslednji članekSkrivnosti naših babic: Tako enostavno očistite straniščno školjko, da rja in vodni kamen izgineta v trenutku