Hiter in preverjen recept za čudovito mehke krofe, ki se v ustih kar stopijo.
Sestavine
- 500 g ostre moke
- 500 g mehke moke
- 300 ml mleka (mlačnega)
- 300 ml jogurta (sobne temperature)
- 2 jajci
- 100 ml olja
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 12 g pecilnega praška (1 vrečka)
- 40 g svežega kvasa (ali 14 g suhega kvasa)
Postopek
- V skledi zmešamo moko (ostro in mehko), pecilni prašek, sol in sladkor.
- V mlačno mleko nadrobimo kvas, dodamo žlico sladkorja, premešamo in pustimo 5-10 minut, da se kvas aktivira.
- V posodo z moko dodamo jogurt, jajci, olje in vzhajan kvas.
- Gnetemo, dokler ne dobimo mehko, elastično testo.
- Pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.
- Testo razvaljamo na debelino približno 1,5 cm.
- S kozarcem ali modelčkom izrežemo kroge.
- Preostalo testo pregnetemo, razvaljamo in ponovimo postopek izrezovanja.
- Izrezane krofe pustimo vzhajati 40 minut.
- Segrejemo olje na srednjo temperaturo (170-180 °C).
- Krofe cvremo 2-3 minute na vsaki strani, dokler niso zlato rjavi.
- Pečene krofe polagamo na papirnate brisače, da vpijejo odvečno maščobo.
- Krofe posujemo s sladkorjem v prahu ali jih napolnimo z marmelado, čokoladnim namazom ali vaniljevo kremo.
- Postrežemo tople ali hladne.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Krofi na malo drugačen način, verjemite, všeč vam bodo
Zadnji prispevki
- Kaj storiti, če stopite na morskega ježka ali vas opeče meduza?
- Kako se znebiti gosenic na zelju brez kemije, da ne uničijo celotnega pridelka?
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil