Hiter in preverjen recept za čudovito mehke krofe, ki se v ustih kar stopijo.

Sestavine

  • 500 g ostre moke
  • 500 g mehke moke
  • 300 ml mleka (mlačnega)
  • 300 ml jogurta (sobne temperature)
  • 2 jajci
  • 100 ml olja
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 12 g pecilnega praška (1 vrečka)
  • 40 g svežega kvasa (ali 14 g suhega kvasa)

Postopek

  1. V skledi zmešamo moko (ostro in mehko), pecilni prašek, sol in sladkor.
  2. V mlačno mleko nadrobimo kvas, dodamo žlico sladkorja, premešamo in pustimo 5-10 minut, da se kvas aktivira.
  3. V posodo z moko dodamo jogurt, jajci, olje in vzhajan kvas.
  4. Gnetemo, dokler ne dobimo mehko, elastično testo.
  5. Pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.
  6. Testo razvaljamo na debelino približno 1,5 cm.
  7. S kozarcem ali modelčkom izrežemo kroge.
  8. Preostalo testo pregnetemo, razvaljamo in ponovimo postopek izrezovanja.
  9. Izrezane krofe pustimo vzhajati 40 minut.
  10. Segrejemo olje na srednjo temperaturo (170-180 °C).
  11. Krofe cvremo 2-3 minute na vsaki strani, dokler niso zlato rjavi.
  12. Pečene krofe polagamo na papirnate brisače, da vpijejo odvečno maščobo.
  13. Krofe posujemo s sladkorjem v prahu ali jih napolnimo z marmelado, čokoladnim namazom ali vaniljevo kremo.
  14. Postrežemo tople ali hladne.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Krofi na malo drugačen način, verjemite, všeč vam bodo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam uspe na tej sliki najti kačo v 10 sekundah?
Naslednji članekNajboljše tašče so rojene v teh znakih zodiaka