Ta recept ni običajen recept za rolado. Tukaj bomo pripravili tekoče testo, ki ga bomo spekli in premazali z okusno kremo.

Sestavine

  • 4 velika jajca
  • 1 žlica sladkorja
  • Ščepec soli
  • 180 g moke
  • 400 ml mleka
  • 30 g masla (stopite)
  • 400 g kremnega sira
  • 2 ali 4 žlice sladkorja v prahu (odvisno od okusa)
  • 200 ml smetane (33-36%)
  • 100 g borovnic

Postopek

  1. Jajca damo v skledo, dodamo ščep soli, žlico sladkorja in penasto umešamo.
  2. Vmešamo moko in postopoma prilivamo 400 ml mleka, dodamo še maslo in premešamo.
  3. Testo pokrijemo in pustimo počivati ​​10 minut.
  4. Gladko zmes prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  5. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C 25-30 minut.
  6. Ko se testo ohladi, ga premažemo z mešanico kremnega sira, sladke smetane in sladkorja v prahu (vse skupaj smo seveda stepli pred mazanjem).
  7. Po vrhu posujemo borovnice in zavijemo v rolado.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko najdete konja na sliki?
Naslednji članekSlovenska aplikacija za vse ljubitelje pohodništva in tiste, ki še to postajajo