Ta recept ni običajen recept za rolado. Tukaj bomo pripravili tekoče testo, ki ga bomo spekli in premazali z okusno kremo.
Sestavine
- 4 velika jajca
- 1 žlica sladkorja
- Ščepec soli
- 180 g moke
- 400 ml mleka
- 30 g masla (stopite)
- 400 g kremnega sira
- 2 ali 4 žlice sladkorja v prahu (odvisno od okusa)
- 200 ml smetane (33-36%)
- 100 g borovnic
Postopek
- Jajca damo v skledo, dodamo ščep soli, žlico sladkorja in penasto umešamo.
- Vmešamo moko in postopoma prilivamo 400 ml mleka, dodamo še maslo in premešamo.
- Testo pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.
- Gladko zmes prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C 25-30 minut.
- Ko se testo ohladi, ga premažemo z mešanico kremnega sira, sladke smetane in sladkorja v prahu (vse skupaj smo seveda stepli pred mazanjem).
- Po vrhu posujemo borovnice in zavijemo v rolado.
Video recept
Zadnji prispevki
- Kaj storiti, če stopite na morskega ježka ali vas opeče meduza?
- Kako se znebiti gosenic na zelju brez kemije, da ne uničijo celotnega pridelka?
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil