Ta recept ni običajen recept za rolado. Tukaj bomo pripravili tekoče testo, ki ga bomo spekli in premazali z okusno kremo.
Sestavine
- 4 velika jajca
- 1 žlica sladkorja
- Ščepec soli
- 180 g moke
- 400 ml mleka
- 30 g masla (stopite)
- 400 g kremnega sira
- 2 ali 4 žlice sladkorja v prahu (odvisno od okusa)
- 200 ml smetane (33-36%)
- 100 g borovnic
Postopek
- Jajca damo v skledo, dodamo ščep soli, žlico sladkorja in penasto umešamo.
- Vmešamo moko in postopoma prilivamo 400 ml mleka, dodamo še maslo in premešamo.
- Testo pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.
- Gladko zmes prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C 25-30 minut.
- Ko se testo ohladi, ga premažemo z mešanico kremnega sira, sladke smetane in sladkorja v prahu (vse skupaj smo seveda stepli pred mazanjem).
- Po vrhu posujemo borovnice in zavijemo v rolado.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira