Preprost in cenovno ugoden recept za hrustljave tunine polpete iz konzervirane tune! Okusni, hitro pripravljeni in popolni kot predjed ali glavna jed.
Sestavine
- 3 žlice avokadovega olja (lahko tudi do 6)
- 280 g konzervirane tune v vodi (2 pločevinki po 140 g)
- 1 skodelica drobtin
- ½ skodelice sesekljane rdeče paprike
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- ¼ skodelice sesekljane zelene čebule
- ⅛ skodelice majoneze
- 1 jajce
- 1 žlica svežega limoninega soka
- ½ žličke česna v prahu
- ½ žličke suhega kopra
- ¼ žličke sveže mletega črnega popra
Postopek
- V ponev dodajte avokadovo olje in segrejte na srednjem ognju.
- V veliki skledi zmešajte tuno, panko drobtine, rdečo papriko, zeleno čebulo, peteršilj, majonezo, jajce, limonin sok in vse začimbe. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo.
- Z zajemalko ali ročno oblikujte enakomerne polpete (približno ½ skodelice mase na polpet).
- Polpete položite v vroče olje in jih pecite 2–3 minute na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi.
- Polpete postrezite tople s prilogo po izbiri – odlično se podajo s solato, krompirjevim pirejem ali jogurtovo omako s česnom in limono.
- Polpete dodajte v ponev šele, ko je olje dovolj segreto, da preprečite vpijanje preveč olja. Če želite še več hrustljavosti, jih popecite na malo višji temperaturi ali jih pripravite v pečici pri 200°C približno 15 minut.
PRIPRAVITE TUDI: Zapečena tunina s kvinojo in brokolijem
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira