Preprost in cenovno ugoden recept za hrustljave tunine polpete iz konzervirane tune! Okusni, hitro pripravljeni in popolni kot predjed ali glavna jed.

Sestavine

  • 3 žlice avokadovega olja (lahko tudi do 6)
  • 280 g konzervirane tune v vodi (2 pločevinki po 140 g)
  • 1 skodelica drobtin
  • ½ skodelice sesekljane rdeče paprike
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • ¼ skodelice sesekljane zelene čebule
  • ⅛ skodelice majoneze
  • 1 jajce
  • 1 žlica svežega limoninega soka
  • ½ žličke česna v prahu
  • ½ žličke suhega kopra
  • ¼ žličke sveže mletega črnega popra

Postopek

  1. V ponev dodajte avokadovo olje in segrejte na srednjem ognju.
  2. V veliki skledi zmešajte tuno, panko drobtine, rdečo papriko, zeleno čebulo, peteršilj, majonezo, jajce, limonin sok in vse začimbe. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo.
  3. Z zajemalko ali ročno oblikujte enakomerne polpete (približno ½ skodelice mase na polpet).
  4. Polpete položite v vroče olje in jih pecite 2–3 minute na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi.
  5. Polpete postrezite tople s prilogo po izbiri – odlično se podajo s solato, krompirjevim pirejem ali jogurtovo omako s česnom in limono.
  6. Polpete dodajte v ponev šele, ko je olje dovolj segreto, da preprečite vpijanje preveč olja. Če želite še več hrustljavosti, jih popecite na malo višji temperaturi ali jih pripravite v pečici pri 200°C približno 15 minut.

Zelo enostaven in odličen recept za tunine polpete, ki jih boste pripravili v hipu

PRIPRAVITE TUDI: Zapečena tunina s kvinojo in brokolijem

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekImate premalo prostora v stanovanju? Tile nasveti vam bodo pomagali
Naslednji članekOptična iluzija: Najdete skrito srce na tem ljubkem prizoru valentinovega?