Mehki goveji zrezki, ki se kar stopijo v ustih, so zvezda tega recepta. Zraven se odlično priležejo domači njoki.
Sestavine
- 800 g govejega stegna
- 100 ml sončničnega olja
- 3 stroki česna
- 4 žlice sesekljanega peteršilja
- 250 ml pasiranega paradižnika
- 100 ml rdečega vina
- 2 žlici slivove marmelade
- 600 ml goveje juhe
- 2 žlički mediteranskih začimb (rožmarin, origano, bazilika)
- 1 čajna žlička zeliščne začimbne mešanice, poper, sol
- 10 žlic ostre moke
Postopek
- Meso narežemo na zrezke, nato pa jih potolčemo s kladivom za meso. Solimo ali natremo z mešanico zeliščnih začimb.
- Za peko si pripravimo globoko posodo s pokrovom. Idealen je ognjevaren ali glinen lonec, primeren pa je tudi vsak drug. Če nimate pokrova, boste potrebovali aluminijasto folijo, da ga pokrijete.
- Česen drobno sesekljamo, prav tako peteršilj. Pekač naoljimo.
- Vsak zrezek z vsake strani povaljamo v moki in položimo na pladenj. Po dnu pekača položimo zrezke. Med vsako vrsto potresemo česen in peteršilj.
- Meso prelijemo z mešanico paradižnika, vina in slivove marmelade. Dodamo začimbe, na koncu vse skupaj zalijemo z juho. Tekočine naj bo toliko, da pokrije vso meso, približno za prst nad zadnjo vrstico mesa.
- Brez mešanja pokrijemo in jih postavimo v pečico, ogreto na 160*C. Pečemo 3 ure. Po 3 urah vzamemo iz pečice, zrezke nežno pretresemo z vilicami, nato pa vrnemo v pečico še za pol ure.
- Zrezki so zdaj pripravljeni. Morajo biti mehki, tako da za rezanje skoraj ne potrebujete noža. Postrežemo s prilogo po želji. Domači njoki so najboljši!
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira