Ta recept za pečen krompir je preprost in okusen, s hrustljavo zapečenim krompirjem, začimbami in okusnim prelivom. Idealno za kosilo ali večerjo, hitro pripravljeno in polno bogatih okusov.

Sestavine

  • Krompir (poljubna količina)
  • Začimbe: sol, suhe začimbe, rožmarin, suhi peteršilj, svež peteršilj, poper
  • 20-50 g masla
  • 1 žlica kisle smetane
  • 100 ml jogurta
  • Sir (nariban)

Postopek

  1. Krompir olupimo in ga mariniramo z oljem, soljo, suhimi začimbami in rožmarinom. Vse dobro premešamo, da se krompir enakomerno obloži z začimbami.
  2. Pekač premažemo z olivnim oljem in krompir enakomerno razporedimo po pekaču.
  3. Dodamo še malo masla, da bo krompir bolj sočen. Pečemo na 220°C približno 60 minut.
  4. Po 30 minutah krompir obrnemo, da se enakomerno zapeče.
  5. Medtem ko se krompir peče, pripravimo preliv. V skledi zmešamo 1 žlico kisle smetane, 100 ml jogurta, malo majoneze, suhi peteršilj in poper. Dobro premešamo, da dobimo kremast preliv.
  6. Pripravimo nariban sir, ki ga bomo uporabili na koncu.
  7. Ko je krompir po 60 minutah pečen, ga prelijemo z nadevom iz kisle smetane in jogurta.
  8. Na vrh dodamo še nariban sir.
  9. Vrnemo v pečico za 5 minut, da se sir zapeče in krompir postane še bolj okusen.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Imate popoln vid, če v 20 sekundah opazite vseh 5 psov, ki se skrivajo med avtomobili
Naslednji članekKo boste poskusili to krompirjevo solato z dodatki, druge ne boste hoteli jesti