Krompir je pogosto prisoten v naših jedeh. Lahko ga pripravimo na raznovrstne načine, a pečen in polnjen s kakšnim dobrim živilom, še vedno najbolj navduši. Preverite recept.
Sestavine
- Krompir – 3 kosi (veliki)
- Gobe - 500 g
- Rastlinsko olje
- Čebula – 1 kos
- Kisla smetana – 200 g
- Voda – 50 ml
- Sol
- Črni poper
- Maslo – 70 g
- Česen – 2 stroka
- Sir – 60 g
Postopek
- Krompir zavijemo v alu-folijo in ga položimo na pekač.
- Pečemo ga 50-60 minut v pečici na 200 stopinjah.
- Gobe očistimo in sesekljamo na majhne koščke.
- V ponev damo olje in gobe popečemo.
- Dodamo jim malo olja.
- Čebulo sesekljamo in jo dodamo gobam. Pražimo dalje.
- Prilijemo smetano, vodo in solimo ter popramo.
- Ob stalnem mešanju pražimo dalje.
- Maslo narežemo na kocke in mu dodamo stisnjen česen. Premešamo, da se povežejo.
- Sir naribamo.
- Ko je krompir pečen, ga odvijemo iz folije in prerežemo na polovice.
- Naredimo vdolbinice in jih premažemo z mešanico masla in česna.
- Po vrhu damo nadev iz gob in nariban sir.
- Pečemo v pečici še 5 minut in jed je pripravljena.
- Po vrhu potresemo še s sesekljanim peteršiljem.
Video recept
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni