Aluminijasta folija je nepogrešljiva pri pripravi rib, belega mesa ali zelenjave v pečici. Poleg tega, da omogoča uporabo majhne količine olja, pomaga pri kuhanju hrane v lastnem soku, z dodatkom zelišč pa postane hrana okusnejša.
Vendar pa v nekaterih primerih ni priporočljivo uporabljati aluminijaste folije kot podlage za pripravo hrane.
Ne glede na način priprave hrane, ki ga uporabljate, je ključnega pomena, da folija ne pride v stik z živili, ki vsebujejo veliko soli ali kisline, kot so limona, kis ali paradižnikov sok.
Te sestavine bodo v stiku z aluminijasto folijo povzročile neželeno reakcijo in spremenile okus hrane. Prav tako lahko živila z visoko vsebnostjo soli in kisline povzročijo sproščanje aluminija in njegov prenos v hrano, kar je potencialno tveganje za zdravje.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira