Piščančje prsi lahko pripravite na različne načine, najhitreje pa jih boste pripravili kot zrezke, pečene v ponvi z okusno marinado. Potrebujete le nekaj minut in izjemno malo sestavin.
Sestavine
- piščančje prsi – 300 g
- sol
- črni poper
- moka
- maslo – 30 – 40 g
- sojina omaka – 3 žlice
- rižev kis – 1 žlica
- med – 1 žlica
- česen – 1 strok
Postopek
- Piščančje prsi narežemo na zrezke.
- Posolimo in popopramo iz obeh strani.
- Povaljamo jih v moki.
- Maslo damo v ponev, da se stopi.
- Dodamo piščančje prsi in jih na eni strani pečemo 5 minut.
- V posodi zmešamo sojino omako, rižev kis in med.
- Prsi obrnemo na drugo stran in znova pečemo.
- Česen sesekljamo na drobno.
- Dodamo ga v ponev, počakamo, da zadiši in prelijemo z omako.
- Kuhamo približno eno minut, obrnemo zrezke in še na drugi strani pustimo dobro minutko.
- Postrežemo s poljubno prilogo (priporočamo krompirjev pire).
















































