Goveja juha je tista jed, ki nas že ob prvem vonju ponese v toplo kuhinjo naših babic, kjer je na štedilniku ves dan tiho brbotala – imele so svoje skrivnosti, kako narediti najboljšo.

Sestavine

  • 2 l vode
  • 25 dag govedine za juho
  • 1 – 2 goveje kosti
  • 1 rdeč korenček
  • 1 košček zelene
  • 1 korenina peteršilja
  • 1 čebula
  • polovica pora
  • 2 zrni celega popra
  • 1 paradižnik
  • 1 strok česna
  • luštrek
  • sol po okusu

Postopek

  1. Meso operemo v kosu pod tekočo mrzlo vodo. Prav tako operemo kosti.
  2. Če želimo okusno juho, damo meso in kosti v lonec z mrzlo vodo. Če želimo okusno meso, ga dodamo šele, ko voda zavre.
  3. Zelenjavo očistimo in operemo ter dodamo juhi.
  4. Čebulo prerežemo na pol in jo popečemo na grelni plošči (ali v ponvi na indukciji).
  5. Juho pustimo zavreti, solimo in zmanjšamo stopnjo kuhanja na najmanjšo.
  6. Nekje na polovici kuhanja dodamo cel paradižnik.
  7. Kuhamo dokler ni meso mehko, nato juho precedimo in vkuhamo rezance ali drugo zakuho.

Goveja juha po receptu naših babic


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTest osebnosti: Kaj vidite najprej, razkrije nekaj pomembnega o vas
Naslednji članekKako zagotovo ugotoviti, ali je drevo mrtvo ali umira?