Goveja juha je tista jed, ki nas že ob prvem vonju ponese v toplo kuhinjo naših babic, kjer je na štedilniku ves dan tiho brbotala – imele so svoje skrivnosti, kako narediti najboljšo.
Sestavine
- 2 l vode
- 25 dag govedine za juho
- 1 – 2 goveje kosti
- 1 rdeč korenček
- 1 košček zelene
- 1 korenina peteršilja
- 1 čebula
- polovica pora
- 2 zrni celega popra
- 1 paradižnik
- 1 strok česna
- luštrek
- sol po okusu
Postopek
- Meso operemo v kosu pod tekočo mrzlo vodo. Prav tako operemo kosti.
- Če želimo okusno juho, damo meso in kosti v lonec z mrzlo vodo. Če želimo okusno meso, ga dodamo šele, ko voda zavre.
- Zelenjavo očistimo in operemo ter dodamo juhi.
- Čebulo prerežemo na pol in jo popečemo na grelni plošči (ali v ponvi na indukciji).
- Juho pustimo zavreti, solimo in zmanjšamo stopnjo kuhanja na najmanjšo.
- Nekje na polovici kuhanja dodamo cel paradižnik.
- Kuhamo dokler ni meso mehko, nato juho precedimo in vkuhamo rezance ali drugo zakuho.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira