Preprost, a okusen recept za kremne testenine, ki jih lahko pripravite v nekaj minutah. Kremni sir, parmezan in nežna šunka ustvarijo bogato in svilnato omako, ki se odlično oprime špagetov.
Sestavine
- 200 g špagetov
- 100 g kremnega sira
- 100 g šunke
- 20 g naribanega parmezana
- 2 žlici nesoljenega masla
- 1 strok česna
- Sol in sveže mlet črni poper po okusu
- Olivno olje
Postopek
- Špagete skuhamo v osoljeni vreli vodi do al dente.
- Tik preden jih odcedimo, prihranimo 1 skodelico škrobne vode od testenin.
- V večji ponvi segrejemo kanček olivnega olja na srednji temperaturi.
- Dodamo sesekljan česen in sesekljano šunko ter pražimo nekaj minut, da rahlo porjavi.
- V ponev dodamo maslo in ga pustimo, da se stopi.
- V ponev vlijemo približno 1/3 skodelice škrobne vode od testenin in hitro mešamo, da nastane svilnata osnova.
- Dodamo kremni sir, dobro premešamo, da se enakomerno stopi.
- Vmešamo še nariban parmezan in začinimo s soljo in poprom po okusu.
- Odcejene testenine stresemo v omako in jih dobro premešamo.
- Po potrebi dodamo še nekaj škrobne vode, da dosežemo želeno gostoto omake.
- Postrežemo takoj, posipamo z dodatnim parmezanom in po želji dodamo sveže mlet poper ali sesekljan peteršilj.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za testenine z gobami, ki bodo odlične za vsakodnevno kosilo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira