To pecivo je sočno in sladko, zahvaljujoč bogatemu biskvitu, prepojenemu s sirupom ter osvežujočo stepeno smetano in hrustljavimi orehi na vrhu. Pripravite ga za posebno priložnost ali preprosto, ko si zaželite nekaj sladkega in okusnega.

Sestavine

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 kozarec mleka
  • 1 skodelica olja
  • 1 kozarec zdroba
  • 1 skodelica mletih orehov
  • 1 kozarec moke
  • 1 pecilni prašek

Za sirup:

  • 500 g sladkorja
  • 6 dl vode

Za okrasitev:

  • 2 stepeni smetani
  • 2 dl vode
  • 4 žlice sladkorja
  • Aroma vanilije
  • Sesekljani orehi

Postopek

  1. V skledi stepite 4 jajca in 1 skodelico sladkorja, da postaneta rahla in penasta. Nato postopoma dodajte 1 kozarec mleka, 1 kozarec olja, 1 kozarec zdroba, 1 skodelico mletih orehov, 1 kozarec moke in 1 pecilni prašek.
  2. Vse dobro premešajte, da dobite enotno zmes.
  3. Zmes vlijte v pekač in pecite 30 minut na 180 °C.
  4. Medtem ko se biskvit peče, pripravite sirup. V loncu zavrite 500 g sladkorja in 6 dl vode.
  5. Kuhajte, dokler se sladkor ne raztopi in sirup nekoliko zgosti.
  6. Pečen biskvit prelijte s pripravljenim sirupom, da se dobro prepoji in postane sočen.
  7. Stepite 2 sladki smetani, dodate 2 dl vode in 4 žlice sladkorja. Za okus dodajte vanilijevo aromo in dobro premešajte. Pustite, da se ohladi.
  8. Ohlajeno stepeno smetano enakomerno premažite po prepojenem biskvitu. Na koncu potresite s sesekljanimi orehi in postrezite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNa to mesto v hiši nikoli ne obešajte stenske ure, saj to prinaša nesrečo
Naslednji članekS temi nasveti boste prenehali z grizenjem nohtov