Piščančji file s kislo smetano in sirom je super preprost in preverjeno uspešen recept. Meso je sočno in okusno, priprava pa hitra in enostavna.

Sestavine

  • 500-700 g piščančjega fileja
  • 300 g sira
  • 500 ml smetane za kuhanje

Postopek

  • Priprava piščanca: Piščančje prsi narežemo na manjše kose in jih začinimo z olivnim oljem, soljo in poprom.
  • Polnjenje: Kose piščanca nadevamo s sirom in papriko (opcijsko).
  • Priprava preliva: Za preliv zmešamo 100 g naribanega sira s 500 ml smetane za kuhanje. Dodamo sol in poper ter dobro premešamo, da dobimo enotno zmes.
  • Sestavljanje jedi: Piščanca položimo v pekač in po njem enakomerno porazdelimo pripravljeno mešanico smetane in sira.
  • Peka: Pekač postavimo v pečico, segreto na 180°C, in pečemo približno 45 minut, oziroma dokler piščanec ne doseže želene zlate barve in je dobro pečen. Če imate raje bolj zapečeno, ga lahko pečete nekoliko dlje.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekStebla in listi bučk so užitni, uporabite pa jih lahko na te načine
Naslednji članekOptična iluzija: Če vam uspe mačko najti v 10 sekundah, je vaš vid neverjeten