Piščanec je vsestranska sestavina, ki jo lahko pripravimo na nešteto načinov, od preprostih pečenih jedi do zapletenih in pikantnih omak. Včasih pa je prav prijetno zaviti malo dlje od domače kuhinje in se kulinarično podati v daljno Indijo, kjer začimbe kraljujejo v vsakem grižljaju. Ta recept za piščanca s curryjem je prav takšno kulinarično potovanje.
Sestavine
- 500 gramov piščančjega fileja
- Začimbe: sol, poper, suha mešanica začimb, paprika
- 1 čebula
- 150 ml paradižnikove omake
- 100 ml smetane za kuhanje
- 30 gramov masla
- 1 žlica curry začimbe
- 1 čajna žlička kurkume
Postopek
- Piščanca narežemo na kocke in začinimo z: oljem, oljčnim oljem, soljo, poprom, suho mešanico začimb in papriko.
- Do uporabe pustimov hladilniku.
- Piščanca na kratko popečemo.
- Pražili smo 5 minut na max in dodali 20 gramov masla.
- Meso odstranimo in v isti posodi popražimo 1 čebulo. In tukaj dodamo 10 gramov masla.
- Dodamo 1 žlico začimbe curry in 1 žlico kurkume.
- Prelijemo s 150 ml paradižnikove omake in dodamo 100 ml vode.
- Naj zavre.
- Dodamo 100 ml smetane za kuhanje in začinimo po okusu.
- Vrnemo piščanca in dušimo 15 minut na srednje visoki temperaturi.
- Na koncu dodamo peteršilj in začinimo po okusu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira