Da bi preprečili, da bi neprijeten vonj po dušeni čebuli ostal v vaši hiši, je uporaba sode bikarbone pri kuhanju odličen trik, ki ga uporabljajo profesionalni kuharji.

Dodajanje sode bikarbone nasekljani čebuli na vročem olju pomaga zmanjšati širjenje vonja po prostoru, saj soda bikarbona nevtralizira sproščanje žveplovih spojin, ki povzročajo ta značilen vonj.

Ima po praženju čebule cela hiša neprijeten vonj? Storite to in vonja sploh ne bo

PREBERITE TUDI: Neverjetno! Tako enostavno je sesekljati čebulo! Tale video vam bo vzel dih!

Poleg tega ima soda bikarbona tudi dodatno prednost – pomaga preprečiti, da bi se čebula zažgala, in poskrbi za lepo zgoščeno teksturo čebule v jedeh. Namesto uporabe moke za zgostitev jedi lahko torej sodo bikarbono izkoristite za dvojni učinek: manj vonja in boljša konsistenca čebule v jedeh.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za pogačo s česnom, olivnim oljem in rožmarinom
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidimo prelepo kopalnico, a le ljudje z odličnim vidom najdejo prstan