Da bi preprečili, da bi neprijeten vonj po dušeni čebuli ostal v vaši hiši, je uporaba sode bikarbone pri kuhanju odličen trik, ki ga uporabljajo profesionalni kuharji.
Dodajanje sode bikarbone nasekljani čebuli na vročem olju pomaga zmanjšati širjenje vonja po prostoru, saj soda bikarbona nevtralizira sproščanje žveplovih spojin, ki povzročajo ta značilen vonj.
PREBERITE TUDI: Neverjetno! Tako enostavno je sesekljati čebulo! Tale video vam bo vzel dih!
Poleg tega ima soda bikarbona tudi dodatno prednost – pomaga preprečiti, da bi se čebula zažgala, in poskrbi za lepo zgoščeno teksturo čebule v jedeh. Namesto uporabe moke za zgostitev jedi lahko torej sodo bikarbono izkoristite za dvojni učinek: manj vonja in boljša konsistenca čebule v jedeh.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira