To preprosto in okusno kokosovo pecivo s kremastim kokosovim nadevom in rahlim čokoladnim biskvitom je popolna sladica za vse, ki obožujejo kokos. Z dvema plastema biskvita in bogatim kokosovim nadevom bo zagotovo navdušil vaše goste.

Sestavine

Sestavine za nadev:

  • 1 liter mleka
  • 7 žlic zdroba
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja (20 g)
  • 200 g kokosove moke

Sestavine za biskvit:

  • 2 beljaka
  • 2 rumenjaka
  • 100 g sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
  • 100 ml olja
  • 1 paket pecilnega praška (10 g)
  • 2 žlici kakava

Postopek

  1. Segrejte 1 liter mleka v loncu.
  2. V skledo zmešajte 7 žlic zdroba, 7 žlic sladkorja in 2 zavitka vanilijevega sladkorja, nato zmes dodajte segretemu mleku.
  3. Kuhajte približno 3 minute, dokler se zmes ne zgosti.
  4. Dodajte 200 g kokosove moke in mešajte, dokler se dobro ne poveže. Pustite, da se nadev ohladi.
  5. V ločeni skledi stepite 2 beljaka s 100 g sladkorja, dokler ne dobite trdnega snega.
  6. Dodajte 2 rumenjaka in 1 zavitek vanilijevega sladkorja ter premešajte, da dobite enotno zmes.
  7. Postopoma vmešajte 100 ml olja, nato pa dodajte še 200 g moke, 1 zavitek pecilnega praška in 2 žlici kakava. Zmes razdelite na dva enaka dela.
  8. Prvi del zmesi vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v predhodno ogreti pečici 5 minut pri 180 °C.
  9. Po 5 minutah pečenja vzamemo pekač iz pečice in po biskvitu enakomerno razporedimo ohlajen kokosov nadev.
  10. Prelijte nadev z drugim delom biskvitne zmesi in vrnite pekač v pečico.
  11. Pecite še 20 minut pri 180 °C, dokler ni kolač lepo pečen.
  12. Pečen kolač pustite, da se ohladi, nato pa ga posujte s kokosovo moko za še bolj intenziven kokosov okus.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRazkrivamo 6 nasvetov, s katerimi lahko ponovno oživite razpokane in suhe ustnice
Naslednji članekTukaj so 4 razlogi, zakaj bi morali vključiti bučno olje v svoj vsakdan