To preprosto in okusno kokosovo pecivo s kremastim kokosovim nadevom in rahlim čokoladnim biskvitom je popolna sladica za vse, ki obožujejo kokos. Z dvema plastema biskvita in bogatim kokosovim nadevom bo zagotovo navdušil vaše goste.
Sestavine
Sestavine za nadev:
- 1 liter mleka
- 7 žlic zdroba
- 2 zavitka vanilijevega sladkorja (20 g)
- 200 g kokosove moke
Sestavine za biskvit:
- 2 beljaka
- 2 rumenjaka
- 100 g sladkorja
- 200 g moke
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
- 100 ml olja
- 1 paket pecilnega praška (10 g)
- 2 žlici kakava
Postopek
- Segrejte 1 liter mleka v loncu.
- V skledo zmešajte 7 žlic zdroba, 7 žlic sladkorja in 2 zavitka vanilijevega sladkorja, nato zmes dodajte segretemu mleku.
- Kuhajte približno 3 minute, dokler se zmes ne zgosti.
- Dodajte 200 g kokosove moke in mešajte, dokler se dobro ne poveže. Pustite, da se nadev ohladi.
- V ločeni skledi stepite 2 beljaka s 100 g sladkorja, dokler ne dobite trdnega snega.
- Dodajte 2 rumenjaka in 1 zavitek vanilijevega sladkorja ter premešajte, da dobite enotno zmes.
- Postopoma vmešajte 100 ml olja, nato pa dodajte še 200 g moke, 1 zavitek pecilnega praška in 2 žlici kakava. Zmes razdelite na dva enaka dela.
- Prvi del zmesi vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v predhodno ogreti pečici 5 minut pri 180 °C.
- Po 5 minutah pečenja vzamemo pekač iz pečice in po biskvitu enakomerno razporedimo ohlajen kokosov nadev.
- Prelijte nadev z drugim delom biskvitne zmesi in vrnite pekač v pečico.
- Pecite še 20 minut pri 180 °C, dokler ni kolač lepo pečen.
- Pečen kolač pustite, da se ohladi, nato pa ga posujte s kokosovo moko za še bolj intenziven kokosov okus.
Video recept
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni