Krompirjev golaž je ena tistih enolončnic, ki s preprostostjo in toplino vedno navduši. Narejen iz krompirja, klobase in nekaj osnovnih začimb, je prava izbira za hitro kosilo ali večerjo, ki nas nasiti in pogreje.
Sestavine za krompirjev golaž (za 4 osebe)
- 1/2 kg krompirja (olupljen, narezan na kocke, kuhan v slani vodi)
- 1 bloška klobasa (ali hrenovka), narezana na kolobarje
- 2 sesekljani čebuli
- 2 žlički sladke paprike
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 4 žlice narezanih šampinjonov v slanici
- 2–3 žlice moke
- olivno olje
- lovorjev list
- majaron
- timijan
- mleta kumina
PREBERITE TUDI: Ta golaž je boljši od klasičnega – okus bo prepričal

Postopek priprave krompirjevega golaža
- Na olivnem olju prepražimo čebulo in klobaso, da lepo porumenita.
- Dodamo šampinjone, sladko papriko, paradižnikov koncentrat in moko ter dobro premešamo.
- V lonec stresemo kuhan krompir skupaj z vodo, v kateri se je kuhal.
- Dodamo še lovorjev list, timijan, majaron in ščepec mlete kumine.
- Vse skupaj dobro prevremo, da se okusi povežejo v gost, aromatičen krompirjev golaž.
Namig za postrežbo
Krompirjev golaž je najboljši z rezino polnozrnatega kruha. Odlično pa se poda tudi s svežo solato, kot je motovilec, radič ali zelena solata.
Zakaj pripraviti krompirjev golaž?
- Je hitro in enostavno kosilo iz sestavin, ki jih imamo pogosto doma.
- Ustvari prijetno domačnost in nas spomni na jedi naših babic.
- Je prilagodljiv – namesto klobase lahko uporabimo hrenovke ali dodamo več zelenjave.
Krompirjev golaž po domače je enostavna, nasitna in okusna jed, ki bo razveselila vso družino.
Babičin recept za pasulj, ki ne napihne, s skrivno sestavino
Zadnji prispevki
- Kako pravilno očistiti cvrtnik na vroč zrak, da bo deloval kot nov
- Kruhova rolada: najboljša uporaba starega kruha in popolna priloga k omakam
- 5 preprostih idej za doma narejen adventni venček
- Najboljši borovničevi cheesecake brez peke: sladica, ki vedno očara
- Kako limonina lupinica spremeni okus – in zakaj jo morate začeti uporabljati že danes
- Domači polžki z rozinami – mehki, rahli in sladki kot iz pravljice.















































