Če iščete sladico, ki je hkrati preprosta za pripravo in polna okusov, je to pecivo z makom, jabolki in čokoladnim prelivom prava izbira. Sočnost jabolk, bogat okus maka in slastna čokoladna glazura ustvarijo popolno pecivo, ki bo navdušilo vašo družino in goste.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 1,5 jogurtovega lončka sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 jogurtov lonček olja
  • 1,5 jogurtovega lončka mleka
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 2 jogurtova lončka mletega maka
  • 2-3 jabolka

Za preliv:

  • 150 g temne čokolade
  • 100 g masla

Postopek

  1. Jabolka operite in jih olupite. Narežite jih na majhne koščke ali jih naribajte.
  2. V skledo presejte moko in jo zmešajte s pecilnim praškom.
  3. Jajca penasto umešajte z navadnim in vanilijevim sladkorjem.
  4. Med mešanjem postopoma dodajajte olje, mleko, moko s pecilnim praškom in mak.
  5. Na koncu nežno vmešajte še jabolka s pomočjo lopatke ali ročne metlice.
  6. Pečico segrejte na 200°C.
  7. Manjši pravokotni pekač (približno 30 x 23 cm) namastite z maslom in rahlo poprašite z moko.
  8. Testo vlijte v pripravljen pekač in ga enakomerno razporedite po površini.
  9. Pecite 30-40 minut, dokler ni biskvit zlato rjavo obarvan in zobotrebec, ki ga zapičite v testo, ostane čist.
  10. Medtem ko se biskvit hladi, nad soparo ali v mikrovalovni pečici stopite maslo in na koščke narezano temno čokolado.
  11. Stopljeni sestavini dobro premešajte, da dobite gladko čokoladno zmes.
  12. Ohlajen biskvit prelijte s pripravljeno čokoladno zmesjo in ga postavite na hladno, da se čokolada strdi.

Makovo pecivo z jabolki, ki se ga ne boste nikoli naveličali


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako v le nekaj sekundah odprete zaprt kozarec
Naslednji članekPravilen način za čiščenje indukcijske kuhalne plošče