Obstaja veliko različnih vrst muffinov, vendar so nam do sedaj bili ti najbolj všeč. So izjemno “zimskega” okusa, zato se odlično podajo k skodelici čaja ali kakava.
Sestavine
- 130 g večnamenske moke
- 50 g orehov
- 40 g drobnih ovsenih kosmičev
- 160 ml mleka
- 100 ml medu
- 1 jabolko
- 1 jajce
- 40 ml rastlinskega olja
- 8 g pecilnega praška (1/2 zavitka)
Postopek
- V večji skledi zmešajte mleko, jajce in med. Mešajte, dokler se sestavine dobro ne povežejo.
- V isto skledo dodajte olje, moko in pecilni prašek. Premešajte, da dobite gladko, kremasto zmes.
- Nežno zložite v zmes orehe in jabolko, narezano na majhne koščke. Premešajte, da se enakomerno razporedijo.
- Pripravite pekač za mafine in ga obložite s papirčki ali rahlo namastite. Testo enakomerno porazdelite v modelčke, napolnite jih približno do 3/4 višine.
- Pečico segrejte na 180°C. Mafine pecite približno 25 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi in zobotrebec, vstavljen v sredino, pride ven čist.
- Mafine ohladite na rešetki in postrezite.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za kremasto jabolčno pito, ki vas bo pustila brez besed
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira