Obstaja veliko različnih vrst muffinov, vendar so nam do sedaj bili ti najbolj všeč. So izjemno “zimskega” okusa, zato se odlično podajo k skodelici čaja ali kakava.

Sestavine

  • 130 g večnamenske moke
  • 50 g orehov
  • 40 g drobnih ovsenih kosmičev
  • 160 ml mleka
  • 100 ml medu
  • 1 jabolko
  • 1 jajce
  • 40 ml rastlinskega olja
  • 8 g pecilnega praška (1/2 zavitka)

Postopek

  1. V večji skledi zmešajte mleko, jajce in med. Mešajte, dokler se sestavine dobro ne povežejo.
  2. V isto skledo dodajte olje, moko in pecilni prašek. Premešajte, da dobite gladko, kremasto zmes.
  3. Nežno zložite v zmes orehe in jabolko, narezano na majhne koščke. Premešajte, da se enakomerno razporedijo.
  4. Pripravite pekač za mafine in ga obložite s papirčki ali rahlo namastite. Testo enakomerno porazdelite v modelčke, napolnite jih približno do 3/4 višine.
  5. Pečico segrejte na 180°C. Mafine pecite približno 25 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi in zobotrebec, vstavljen v sredino, pride ven čist.
  6. Mafine ohladite na rešetki in postrezite.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za kremasto jabolčno pito, ki vas bo pustila brez besed


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli kvasu poteče rok uporabe?
Naslednji članekOptična iluzija: Ne boste verjeli, ampak nekje se skriva mačka, jo najdete?