Verjetno vam bučke že malo presedajo, a verjamemo, da vam bodo v tej brezmesni različici musake všeč. Priprava vam bo vzela malo več časa, vendar ni zahtevna. Če pa vam brezmesna različica ne diši, jo pripravite raje po tradicionalnem receptu z mesom.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 1 kg bučk
  • 1 manjša čebula
  • 3 jajca
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml vode
  • 50 ml olja
  • sol, poper po okusu
  • po želji: nariban sir za posip

PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj bi morali bučke jesti zelo pogosto

Musaka z bučkami in krompirjem – brezmesna jed, ki vedno navduši

Postopek

  1. Priprava zelenjave: Krompir in bučke olupi ter nareži – krompir na tanke kolobarje, bučke pa na tanke rezine. Vsako zelenjavo posebej posoli in pusti stati vsaj 15 minut, da spustita nekaj vode.
  2. Priprava pekača: Čebulo drobno sesekljaj. Polovico čebule in polovico olja razporedi po dnu pekača.
  3. Zlaganje: Najprej položi polovico krompirja. Nato plast bučk, posuj s preostankom čebule. Nadaljuj s preostankom krompirja (samo tanek sloj), solí in pokapaj z oljem. Zaključi s plastjo bučk.
  4. Pečenje – prvi del: V pekač prilij 100 ml vode. Postavi v pečico, ogreto na 200 °C, in peci 40 minut.
  5. Jogurtova prelivanka: Jajca, jogurt, malo soli in popra dobro premešaj in po 40 minutah prelij po musaki.
  6. Pečenje – drugi del: Peci še 30 minut, da se zmes lepo zapeče.
  7. Po želji: Zadnjih 10 minut lahko po vrhu posuješ nariban sir in zapečeš do zlato rjave barve.

Zanimivost

Bučke vsebujejo veliko vode, zato musaka brez predhodnega cvrtja ostane sočna in lahkotna, če jo pravilno zložiš – in krompir na dnu poskrbi, da se vlaga ne spremeni v juho.

Testenine pripravite na takšen način s stročjim fižolom in to bo postala ena izmed vaših najljubših jedi


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Lahko najdete napihljivo žogo na plaži, samo 10 % ljudem je uspelo
Naslednji članekKako do popolnega biskvita? Majhne skrivnosti, ki naredijo veliko razliko