Ena izmed klasičnih sladic, ki nikoli ne razočara, je marmorni kolač. Sledite tem korakom in imeli boste okusno poslastico, ki jo boste lahko delili s prijatelji in družino.
Sestavine
- 200 g sladkorja
- 150 g masla
- 2 ščepca soli
- 4 jajca
- 2 žlici ruma
- 290 g moke
- 200 g kisle smetane
- 12 g pecilnega praška
- 15 g kakava v prahu
- Sladkor v prahu (za okras)
Postopek
- V posodi za mešanje zmešajte 200 gramov sladkorja in 150 gramov masla. Sestavine mešajte 3 minute, dokler ne postanejo kremaste in gladke.
- Mešanici dodajte 2 ščepca soli za uravnotežen okus.
- Postopoma dodajte 4 jajca, pri čemer zagotovite, da je vsako jajce dobro vmešano, preden dodate naslednjega.
- Za prijetno aromo in okus vmešajte 2 žlici ruma.
- V testo počasi vmešamo 290 gramov moke.
- Dodajte 200 gramov kisle smetane, da povečate vlažnost in nasičenost torte.
- Nežno vmešajte 12 gramov pecilnega praška, da pecivo lepo naraste.
- Vzemite 1/3 pripravljenega testa in ga prenesite v ločeno skledo.
- Zmešajte 15 gramov kakava v prahu, da ustvarite kakavovo plast.
- Prepričajte se, da je kakavova plast dobro premešana in gladka.
- Pečico segrejte na 170 °C.
- Pekač namastimo in pomokamo.
- Začnite tako, da v ponev vlijete plast rumenega testa.
- Na vrh rumene plasti dodajte plast kakavove mase.
- Nadaljujte izmenično med rumeno in kakavovo plastjo, dokler ne porabite vsega testa.
- Najvišja plast naj bo rumena mešanica.
- Kolač pečemo v ogreti pečici 45 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira