Ta recept za telečji golaž z zeljem je popolna ideja za kosilo, ki vas bo pogrela in nahranila v hladnejših dneh. Sočne koščke teletine, mehko zelje in kremasti krompir povezuje bogata paradižnikova omaka z nežnim okusom rdeče paprike.
Sestavine
- 2 srednje veliki rdeči čebuli
- 600 g telečjega plečeta
- 2 korenčka
- 500 g zelja
- 300 ml paradižnikove omake
- 1 žlica rdeče mlete sladke paprike
- 2 srednje velika krompirja
- Olje
- 800 ml vode + 200 ml vode
- Sol
Postopek
- Čebulo olupimo in narežemo na kocke ter jo odstavimo.
- Meso narežemo na grižljajem primerne koščke in odstavimo.
- Korenček olupimo, narežemo na kolobarje in odstavimo.
- Zelje narežemo na kocke velikosti približno 2×2 cm in odstavimo.
- V globoko široko posodo vlijemo olje, da prekrije dno, in ga segrejemo.
- Dodamo narezano rdečo čebulo ter jo na zmernem ognju pražimo, dokler ne postekleni (približno 5 minut).
- Dodamo meso in ga med občasnim mešanjem dušimo 15 minut.
- Nato dodamo narezano korenje in med mešanjem dušimo še 5 minut.
- Prilijemo paradižnikovo omako, dodamo rdečo mleto sladko papriko, vse skupaj dobro premešamo in dušimo še 5 minut.
- V posodo postopoma dodajamo narezano zelje in vse dobro premešamo.
- Zalijemo z 800 ml vode, premešamo in, ko zavre, kuhamo 20 minut ob občasnem mešanju.
- Medtem olupimo krompir in ga narežemo na kocke velikosti približno 1,5 cm.
- Po 20 minutah prilijemo še preostalih 200 ml vode in, ko zavre, dodamo krompir. Solimo po okusu in premešamo.
- Kuhamo še pol ure, da se krompir skuha in se okusi povežejo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira