Peka brez glutena in sladkorja ni lahka naloga, brez teh ključnih sestavin pa je težko ustvariti puhaste, zračne sladice, a ni nemogoče. Predstavljamo vam dietno torto ali pecivo brez grama moke. Torta je primerna tako za diabetično dieto kot za LCHF dieto.
Sestavine
- 5 jajc
- sladilo
- 35 g kakava
- maslo
Krema
- 50 g zmehčanega masla
- sladilo
- 200 g kisle smetane
- 10 g kakava
Postopek
- Penasto stepite 5 jajc in jim dodajte sladilo. Ker je torta pripravljena s kakavom brez sladkorja, je potrebno malo več sladkanja, da ne prevlada grenak okus čokolade.
- Dodajte 35 g kakava. Nadaljujte s stepanjem pri nizki hitrosti, dokler se zmes ne zgosti.
- Pekač namastite s koščkom masla. Damo v pečico na 180°C za 15 minut.
- Da bo torta bolj sočna, lahko pripravite preliv iz toplega mleka.
- 50 g zmehčanega masla zmešamo s sladilom.
- Dodamo 200 g kisle smetane + 10 g kakava zmešajte in premažite čez testo ter zložite v plasti.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira