To okusno pečeno testeninsko jed, polno bogatih sredozemskih okusov, lahko pripravite za kosilo ali večerjo. S kombinacijo tune, pečenih paprik, oliv in sira je to jed, ki bo navdušila vsakogar za mizo.

Sestavine

  • 300 g penne testenin
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja (in več za prelivanje)
  • 3 stroki česna, olupljeni in nasekljani
  • 1 šalotka ali majhna čebula, olupljena in drobno sesekljana
  • 1 file inčuna v olju, grobo narezan (neobvezno)
  • 1 žlica odcejenih kaper, grobo narezanih
  • pol skodelice odcejene, grobo narezane pečene rdeče paprike iz kozarca
  • 2 žlici paradižnikove paste
  • pol skodelice vode ali juhe
  • 2 pločevinki zdrobljenega paradižnika
  • 1 žlica posušene italijanske začimbe
  • 1-2 čajni žlički posušenih čilijevih kosmičev (po okusu)
  • 1 skodelica črnih oliv brez koščic, grobo narezanih
  • 3 pločevinke (80 g) tunine (odcejene)
  • četrt skodelice parmezana, drobno naribanega (in več za serviranje)
  • četrt skodelice svežega peteršilja, drobno sesekljanega (in več za serviranje)
  • 1 in pol skodelice naribanega sira mozzarella

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180 °C.
  2. Testenine skuhajte al dente v osoljeni vodi. Odcedite, prelijte z 1 žlico olivnega olja in jih postavite na stran.
  3. Medtem ko se testenine kuhajo, pripravite omako.
  4. V ponvi segrejte preostali 2 žlici olivnega olja na srednje močnem ognju. Dodajte česen, čebulo, kapre in inčune. Kuhajte nekaj minut, dokler se čebula ne zmehča, in hkrati razbijajte inčune.
  5. Dodajte pečeno rdečo papriko in paradižnikovo mezgo ter premešajte.
  6. Nato prilijte juho, dodajte zdrobljen paradižnik, italijanske začimbe in čilijeve kosmiče.
  7. Pustite vreti, nato znižajte temperaturo in kuhajte še 5 minut ob občasnem mešanju, da se omaka zgosti.
  8. Po okusu prilagodite začimbe in odstranite omako z ognja.
  9. Vmešajte kuhane testenine, olive, parmezan in svež peteršilj. Dodajte tunino in jo previdno premešajte, da ostane v kosih.
  10. Mešanico prestavite v srednje velik pekač.
  11. Pokapajte z olivnim oljem, potresite z mocarelo in pecite 20 minut oziroma dokler sir ne postane zlato zapečen in mehurčkast. Po želji jih še nekaj minut pecite, da dobite hrustljave robove.
  12. Pustite stati nekaj minut, nato postrezite okrašeno s svežim peteršiljem in dodatnim parmezanom.
  13. Hranite ostanke v hladilniku 3-4 dni in jih pogrejte v mikrovalovni pečici ali pečici.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če imate dober vid, boste srno na sliki našli v 10 sekundah
Naslednji članekPripravite svoj dom na zimo: Nekaj ​​preprostih in poceni stvari vam lahko prihrani evre