Ta recept za vloženo papriko je popolna ozimnica, ki jo lahko uživate skozi vse leto. Paprike bodo hrustljave in polne okusa, idealne kot priloga k jedem.
Sestavine
- 3 kg paprike
- 3 litre vode
- 1 liter alkoholnega kisa
- 100 g soli
- 50 g sladkorja
- 1 dl olja
- Zrnat poper po okusu
Navodila
- Kozarce in pokrovčke dobro operite in posušite. Za sterilizacijo jih postavite v pečico, segreto na 150 °C, in pustite 10 minut. Nato jih previdno odstranite iz pečice.
- Paprike operite in dobro osušite. Narežite jih na polovice in odstranite semena.
- V veliki posodi na štedilniku zavrite vodo, olje, kis, sladkor in sol. Mešanico večkrat premešajte in pustite, da zavre.
- Polovice paprik postopoma dodajajte v vrelo tekočino (približno za en kozarec, kar je približno 12 polovic). Kuhajte približno 2 minuti na eni strani, nato jih obrnite in kuhajte še 2 minuti na drugi strani.
- Kuhane paprike previdno poberite iz tekočine in jih naložite v sterilizirane kozarce. Po želji dodajte nekaj zrn popra.
- Paprike prelijte s tekočino, v kateri so se kuhale, in zaprite kozarce s pokrovčki. Pustite jih, da se čez noč ohladijo.
- Naslednji dan dolijte sveže zavreto tekočino v kozarce, saj bodo paprike čez noč vsrkale nekaj tekočine. Kozarce napolnite do vrha in jih dobro zaprite.
- Kozarce hranite na hladnem in suhem mestu.
















































