Ta recept za vloženo papriko je popolna ozimnica, ki jo lahko uživate skozi vse leto. Paprike bodo hrustljave in polne okusa, idealne kot priloga k jedem.

Sestavine

  • 3 kg paprike
  • 3 litre vode
  • 1 liter alkoholnega kisa
  • 100 g soli
  • 50 g sladkorja
  • 1 dl olja
  • Zrnat poper po okusu

Navodila

  1. Kozarce in pokrovčke dobro operite in posušite. Za sterilizacijo jih postavite v pečico, segreto na 150 °C, in pustite 10 minut. Nato jih previdno odstranite iz pečice.
  2. Paprike operite in dobro osušite. Narežite jih na polovice in odstranite semena.
  3.  V veliki posodi na štedilniku zavrite vodo, olje, kis, sladkor in sol. Mešanico večkrat premešajte in pustite, da zavre.
  4. Polovice paprik postopoma dodajajte v vrelo tekočino (približno za en kozarec, kar je približno 12 polovic). Kuhajte približno 2 minuti na eni strani, nato jih obrnite in kuhajte še 2 minuti na drugi strani.
  5. Kuhane paprike previdno poberite iz tekočine in jih naložite v sterilizirane kozarce. Po želji dodajte nekaj zrn popra.
  6. Paprike prelijte s tekočino, v kateri so se kuhale, in zaprite kozarce s pokrovčki. Pustite jih, da se čez noč ohladijo.
  7. Naslednji dan dolijte sveže zavreto tekočino v kozarce, saj bodo paprike čez noč vsrkale nekaj tekočine. Kozarce napolnite do vrha in jih dobro zaprite.
  8. Kozarce hranite na hladnem in suhem mestu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVsa vrtna opravila, ki bi jih morali opraviti septembra
Naslednji članekOptična iluzija: Podrli boste rekord, če v 10 sekundah rešite to iluzijo