Breskve so že dobro obrodile. Lahko jih uporabite v različnih sladicah, lahko pa jih vložite za dolge zimske dni. Kompot se namreč odlično poda k slivovim cmokom ali palačinkam.
Sestavine
- 3 kg breskev
- 6 žlic sladkorja za 1 kozarec – 750 g
- voda
Postopek
- Breskve operemo, olupimo in izkoščičimo. Če so velike, jih narežemo na četrtine.
- Naložimo v čiste kozarce/kozarce in dodamo sladkor, 6 žlic na vsak 750 g kozarec.
- Zalijemo s hladno vodo, da prekrije sadje in zapremo.
- Na dno večjega in globljega lonca položimo krpo iz blaga, razporedimo kozarce, a pazimo, da se ne dotikajo. Zalijemo z vodo, da jih pokrije vsaj za 1 cm.
- Ko zavre, kuhamo 5 minut, nato previdno odstavimo in ohladimo. Sladkor, ki ostane na dnu, se postopoma stopi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira