Čas priprave ozimnice je še vedno v teku. Tokrat lahko namesto klasičnih paprik vložite takšne z zeljem. Izjemno okusno in malo drugače.
Sestavine
- 1 glava zelja
- 4 korenčki
- 1 glavica česna
- 4 čajne žličke soli
- 1,5 kg paprik (manjših)
- 3 l vode
- 150 ml olja
- Zrna popra
- 5 žlic sladkorja
- 200 ml kisa
Postopek
- Glavo zelja, 3 korenčke in 1 glavico česna naribajte ter jih zmešajte skupaj. Mešanici dodajte 1 čajno žličko soli.
- Očistite 1,5 kg paprik, ki jih boste napolnili s pripravljeno mešanico zelja, korenčka in česna.
- Napolnjene paprike skrbno zložite v čiste steklene kozarce.
- V večjem loncu zavrite 3 litre vode, dodajte 200 ml kisa, 150 ml olja, nekaj zrn popra, 5 žlic sladkorja in 3 žlice soli.
- Mešanico pustite stati 5 minut.
- Ko se slanica nekoliko ohladi, jo prelijte v kozarce s paprikami, da so popolnoma prelite.
- Ko kozarce napolnite, jih zaprite in postavite v hladno pečico. Pečico segrejte na 90 °C in kozarce segrevajte 90 minut.
- Ko so kozarci segreti, jih pustite, da se ohladijo.
- Nato jih shranite na hladnem in temnem mestu.
















































