Prišel je čas pečene koruze, ko si vsi zaželimo vsaj en klas sveže pečene s česnom in maslom. Lahko jo spečete na žerjavici, lahko jo pripravite na žaru in tudi v cvrtniku na vroč zrak.
Sestavine
- Sveži koruzni storži (približno 2–4 kosa, odvisno od velikosti in apetita)
- Hladna voda (za namakanje)
- Maslo (po potrebi, za premaz)
- Sol (po okusu)
- Grobo mleta posušena čili paprika (za rahlo pikantnost)
- Strok česna
Postopek
- Koruzne storže namoči v hladno vodo za kakšnih 5 minut – namakanje pomaga, da ne počijo in da se lažje enakomerno zapečejo.
- Cvrtnik nastavi na 200 °C in pusti, da se segreje.
- Vsak storž namaži z maslom (lahko raztopiš maslo, da se lažje nanaša). Nato posoli po okusu.
- Pripravljene storže položi v košaro (lahko obloženo s peki papirjem) in jih peči približno 10–12 minut, oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi in rahlo karamelizirani.
- Po 10 minutah preveri – če so lepo zapečeni po površini in mehki (a še vedno sočni), so pripravljeni. Če želiš robove bolj hrustljave, jih lahko pustiš še minuto ali dve dlje.
Postrežba - Pečeno koruzo postrezi takoj, dokler je vroča in sočna. Dodatno po želji še premaži z maslom in podrgni s česnom.
Video recept
Uživaj v okusni pečeni koruzi!
Recept: Poletna pita z breskvami – preprosta sladica za vsak dan
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira