Prišel je čas pečene koruze, ko si vsi zaželimo vsaj en klas sveže pečene s česnom in maslom. Lahko jo spečete na žerjavici, lahko jo pripravite na žaru in tudi v cvrtniku na vroč zrak.

Sestavine

  • Sveži koruzni storži (približno 2–4 kosa, odvisno od velikosti in apetita)
  • Hladna voda (za namakanje)
  • Maslo (po potrebi, za premaz)
  • Sol (po okusu)
  • Grobo mleta posušena čili paprika (za rahlo pikantnost)
  • Strok česna

Postopek

  1. Koruzne storže namoči v hladno vodo za kakšnih 5 minut – namakanje pomaga, da ne počijo in da se lažje enakomerno zapečejo.
  2. Cvrtnik nastavi na 200 °C in pusti, da se segreje.
  3. Vsak storž namaži z maslom (lahko raztopiš maslo, da se lažje nanaša). Nato posoli po okusu.
  4. Pripravljene storže položi v košaro (lahko obloženo s peki papirjem) in jih peči približno 10–12 minut, oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi in rahlo karamelizirani.
  5. Po 10 minutah preveri – če so lepo zapečeni po površini in mehki (a še vedno sočni), so pripravljeni. Če želiš robove bolj hrustljave, jih lahko pustiš še minuto ali dve dlje.
    Postrežba
  6. Pečeno koruzo postrezi takoj, dokler je vroča in sočna. Dodatno po želji še premaži z maslom in podrgni s česnom.

Video recept

Uživaj v okusni pečeni koruzi!

Recept: Poletna pita z breskvami – preprosta sladica za vsak dan


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli je varno jesti surov stročji fižol? Odgovor vas bo presenetil
Naslednji članekUsodna napaka pri pomivanju posode, za katero skoraj nihče ne ve