Piščanec z medeno gorčico združuje naravno sladkobo medu s pikantno gorčico in ustvarja ravnovesje, ki se mu ni mogoče upreti. Pripravite ga lahko v manj kot 15 minutah.
Sestavine
- 4 piščančja stegna brez kože
- 2 žlici gorčice
- 1,5 žlice medu
- 1 žlica jabolčnega ali belega vinskega kisa
- 3–4 vejice svežega timijana (ali 1 čajna žlička posušenega)
- tri četrt skodelice suhega belega vina (ali piščančje jušne osnove)
- 3 stroki česna, strti
- 1 lovorov list
- Sol in poper po okusu
- 2 žlici masla
Postopek
- Pečico segrejte na 180 °C.
- V majhni skledi ali neposredno v pekaču zmešajte gorčico, med, kis, vino (ali jušno osnovo), strt česen, vejice timijana, lovorov list in ščepec popra. Dobro premešajte in odložite.
- Piščančja stegna rahlo posolite na obeh straneh.
- Piščanca položite v omako, da se dobro prepoji, nato ga razporedite v pekač z gladko stranjo navzgor.
- Po piščancu razporedite majhne koščke masla za dodatno bogastvo in okus.
- Pekač postavite v pečico in pecite 50–55 minut. Na polovici pečenja piščanca prelijte s sokom iz pekača, da ostane sočen in se na vrhu oblikuje okusna glazura.
- Pustite piščanca nekaj minut počivati, nato ga prelijte s preostalo omako iz pekača.
- Postrezite z rižem, krompirjem ali svežo solato.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Piščanec v kremni gorčični omaki, ki navduši vse
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira