Piščanec z medeno gorčico združuje naravno sladkobo medu s pikantno gorčico in ustvarja ravnovesje, ki se mu ni mogoče upreti. Pripravite ga lahko v manj kot 15 minutah.

Sestavine

  • 4 piščančja stegna brez kože
  • 2 žlici gorčice
  • 1,5  žlice medu
  • 1 žlica jabolčnega ali belega vinskega kisa
  • 3–4 vejice svežega timijana (ali 1 čajna žlička posušenega)
  • tri četrt skodelice suhega belega vina (ali piščančje jušne osnove)
  • 3 stroki česna, strti
  • 1 lovorov list
  • Sol in poper po okusu
  • 2 žlici masla

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180 °C.
  2. V majhni skledi ali neposredno v pekaču zmešajte gorčico, med, kis, vino (ali jušno osnovo), strt česen, vejice timijana, lovorov list in ščepec popra. Dobro premešajte in odložite.
  3. Piščančja stegna rahlo posolite na obeh straneh.
  4. Piščanca položite v omako, da se dobro prepoji, nato ga razporedite v pekač z gladko stranjo navzgor.
  5. Po piščancu razporedite majhne koščke masla za dodatno bogastvo in okus.
  6. Pekač postavite v pečico in pecite 50–55 minut. Na polovici pečenja piščanca prelijte s sokom iz pekača, da ostane sočen in se na vrhu oblikuje okusna glazura.
  7. Pustite piščanca nekaj minut počivati, nato ga prelijte s preostalo omako iz pekača.
  8. Postrezite z rižem, krompirjem ali svežo solato.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Piščanec v kremni gorčični omaki, ki navduši vse


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako očistiti stranišče in odstraniti trdovratne madeže
Naslednji članekShujšati vam bo pomagalo “pravilo dveh minut”. Preverite, kaj pomeni in kako