Čeprav se v teh vročih dneh zdi, da je sladoled edina prava izbira za sladico, imamo za vas nekaj posebnega. Za tiste pogumne, ki se poleg klime odločijo prižgati tudi pečico, smo pripravili odličen recept.
Sestavine
- 700 g višenj
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 70 ml olja
- 60 ml mleka
- pecilni prašek
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
- 100 g gladke moke
- 120 g mandljeve moke
- 40 g gustina
Postopek
- Višnje dobro operemo pod tekočo hladno vodo in odstranimo koščice.
- Jajca in sladkor damo v posodo mešalnika in nežno mešamo, dokler se zmes ne speni.
- Dodamo olje, mleko in vanilijev ekstrakt ter nadaljujemo z mešanjem. V zmes vmešamo navadno moko, mandljevo moko in pecilni prašek.
- Izkoščičene višnje potresemo z gustinom in premešamo.
- Biskvitno zmes vlijemo v model, nato pa po celotni površini razporedimo s škrobno moko obložene višnje.
- Postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 do 40 minut na 175 °C. Pečen kolač ohladimo. Preden postrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu ali dodamo stepeno smetano in ohlajene višnje ali sladoled.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira