Velika noč je skoraj pred vrati, ker kuhana jajca vedno ostajajo, jih letos pripravite na nekoliko drugačen način. Privlačna bodo za oko in bodo hitreje šla – preverjeno.
Sestavine
- 8 jajc
- 60 g majoneze
- 10 ml (1 čajna žlička) kisa
- 5 g (1 čajna žlička) gorčice
- sol in poper po okusu
- korenje, zrna črnega popra in olive za dekoracijo
Postopek
- Jajca sobne temperature damo v lonec z vodo in kuhamo 12-14 minut po vrenju (odvisno od velikosti jajc).
- Jajca ohladimo v ledeno mrzli vodi in olupimo.
- Od spodnjega dela jajca odrežemo košček beljaka, nato previdno odrežemo zgornjo tretjino, rumenjak pa pustimo celi. Previdno odstranimo rumenjak.
- Zmešamo rumenjake s soljo, poprom, majonezo, gorčico in kisom do gladkega.
- V votlo jajce nadevamo rumenjakovo kremo in na vrh položimo narezano tretjino beljaka.
- S pomočjo korenčka, poprovih zrn in rezin oliv naredimo ptičji obraz in majhne noge.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira