Ko zmanjka časa za peko, je ta sladica idealna rešitev. Pripravljena je v vsega dvajsetih minutah, brez pečenja in brez zapletenih postopkov. Osnova je nežna pudingova krema, razdeljena na tri okuse – piškoti, kokos in lešniki. Rezultat je čudovit slojevit kolač, ki navduši vsakogar, tudi ko se nenapovedano pojavijo gostje.
Kombinacija treh različnih tekstur (kremasto, rahlo hrustljavo, sočno) ustvari učinek “mini tortice”, čeprav v resnici naredimo samo eno osnovno kremo. Prav to je razlog, zakaj sladica deluje zahtevna, v resnici pa je izjemno preprosta.
Sestavine
Osnova (kreme):
- 1 liter mleka
- 4 vrečke vanilijevega pudinga
- 250 g masla
- 200 g mletih piškotov
- 150 g kokosa
- 220 g mletih lešnikov ali orehov
- 500 ml smetane za stepanje
Postopek
- Skuhajte puding.
- Od litra mleka odvzemite 200 ml, preostanek zavrite.
- V posodici zmešajte puding v prahu, sladkor in 200 ml mleka, nato prilijte v vrelo mleko.
- Na srednjem ognju kuhajte, dokler se ne zgosti. Med hlajenjem večkrat premešajte.
- Dodajte maslo.
- Ko je puding mlačen, mu vmešajte zmehčano maslo in z mešalnikom stepajte, da dobite gladko, svilnato kremo.
- Kremo razdelite.
- Nastalo kremo razdelite na tri enake dele: v prvi del vmešajte mlete piškote, v drugi del kokos, v tretji del lešnike (ali orehe).
- Sestavite sladico.
- Tortni obroč obložite s folijo.
- V pekač nanesite najprej plast s piškoti, nato plast s kokosom in na vrh še plast z orehi/lešniki. Lepo poravnajte.
- Hlajenje. Sladico postavite v hladilnik za najmanj 3 ure, še bolje čez noč.
- Odstranite obroč, previdno odstranite folijo in celotno površino premažite s stepeno smetano.
Video recept
Hitro, brez peke in iz samo enega pudinga do treh okusnih plasti. Sladica, ki vas reši, ko nimate časa, a vseeno želite navdušiti.
Tole bi znala biti najboljša sladica, kar ste jih kdaj jedli
Zadnji prispevki
- Piščanec v kremni česnovi omaki, ki se kar topi v ustih: preprost recept, ki navduši vsakogar
- Pranje puhovke: dodajte samo eno stvar v boben in bo kot nova
- Poskusite te mlince – nikoli več jih ne boste kupovali
- Popršite školjko s tem sprejem in pozabite na vodni kamen: trik, ki ga uporabljajo izkušene gospodinje
- Orehova rolada: preprosta in neverjetno sočna sladica brez moke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #135















































