Jesen je odličen čas, da pripravljate nove sladice in uživate v okusih. Danes vam predstavljamo recept za preprost makov kolač, ki je enostaven in hitro pripravljen. Peke se lahko loti prav vsak.
Sestavine
- 150 g mletega maka
- 120 g kristalnega sladkorja
- 1 vanilijev sladkor (10 g)
- 3 žlice pšeničnega zdroba
- 450 ml mleka
- 120 g masla
- 250 g mletih piškotov Plazma
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 ml sladke smetane
Postopek
- V lonec nalijte 450 ml mleka in dodajte kristalni sladkor, vanilijev sladkor, mak ter pšenični zdrob.
- Mešanico zavrite in kuhajte na nizkem ognju, dokler se masa ne zgosti. Ko je masa pripravljena, jo odstavite in pustite, da se ohladi.
- Ohlajeni makovi masi dodajte 120 g masla in dobro premešajte, da dobite gladko maso.
- Dodajte še zdrobljene piškote in dobro premešajte.
- Kalup za kolač namastite z maslom in vanj dajte makovo zmes in jo lepo poravnajte.
- V loncu segrejte 100 ml sladke smetane in dodajte čokolado za kuhanje.
- Mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in zmes postane gladka.
- Čokoladni preliv prelijte čez makovo plast kolača.
- Kolač postavite v hladilnik za nekaj ur (priporočljivo je vsaj 2-3 ure), da se dobro ohladi in strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira