Jesen je odličen čas, da pripravljate nove sladice in uživate v okusih. Danes vam predstavljamo recept za preprost makov kolač, ki je enostaven in hitro pripravljen. Peke se lahko loti prav vsak.

Sestavine

  • 150 g mletega maka
  • 120 g kristalnega sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor (10 g)
  • 3 žlice pšeničnega zdroba
  • 450 ml mleka
  • 120 g masla
  • 250 g mletih piškotov Plazma
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml sladke smetane

Postopek

  1. V lonec nalijte 450 ml mleka in dodajte kristalni sladkor, vanilijev sladkor, mak ter pšenični zdrob.
  2. Mešanico zavrite in kuhajte na nizkem ognju, dokler se masa ne zgosti. Ko je masa pripravljena, jo odstavite in pustite, da se ohladi.
  3. Ohlajeni makovi masi dodajte 120 g masla in dobro premešajte, da dobite gladko maso.
  4. Dodajte še zdrobljene piškote in dobro premešajte.
  5. Kalup za kolač namastite z maslom in vanj dajte makovo zmes in jo lepo poravnajte.
  6. V loncu segrejte 100 ml sladke smetane in dodajte čokolado za kuhanje.
  7. Mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in zmes postane gladka.
  8. Čokoladni preliv prelijte čez makovo plast kolača.
  9. Kolač postavite v hladilnik za nekaj ur (priporočljivo je vsaj 2-3 ure), da se dobro ohladi in strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKoliko živali lahko vidite v tej optični iluziji? Potrebno je ostro oko, da opazite vse
Naslednji članekTo so skrivnosti, ki vas bodo obvarovale pred prehladom