Pripravite si domači rahlo pikanten riž, ki vas bo s svojim okusom popeljal naravnost v restavracijo v Aziji. Ta recept je preprost za pripravo in bo zagotovo zadovoljil vaše brbončice s kombinacijo aromatičnih začimb in sveže zelenjave.

Sestavine

  • 4 žlice rastlinskega olja
  • 1 majhna čebula, drobno sesekljana
  • 4 stroki česna, drobno sesekljanega
  • 1/2 žličke / 1 g paprike
  • 1/2 žličke / 1 g čilija v prahu
  • 1/2 žličke / 1 g mlete kumine
  • 1 žlička / 2 g kurkume v prahu
  • 2 žlički / 12 g soli, razdeljene
  • 1 skodelica / 150 g paradižnika, narezanega na kocke
  • 1/2 skodelice / 75 g zelene paprike, drobno sesekljane
  • 1/2 skodelice / 75 g rdeče paprike, drobno sesekljane
  • 4 skodelice / 1000 ml vroče vode
  • 2 skodelici / 420 g basmatega riža
  • 2 žlici / 30 ml limoninega soka
  • 2 žlici sesekljanega koriandra

Postopek

  1. V ponvi na srednje močnem ognju segrejte rastlinsko olje. Dodajte sesekljano čebulo in pražite 1-2 minuti.
  2. Dodajte sesekljan česen in pražite približno 10 sekund.
  3. Vmešajte vse začimbe in eno žličko soli, dobro premešajte. Dodajte narezane paradižnike in mešajte, dokler se lepo ne prepojijo z začimbami.
  4. Dodajte malo vode in pustite, da se paradižniki skuhamo do mehkega.
  5. Vmešajte sesekljani zeleni in rdeči poper.
  6. Dodajte opran in namočen basmati riž k mešanici paradižnika in pražite 1-2 minuti, medtem stalno mešajte.
  7. Vlijte 4 skodelice vode in dodajte limonin sok ter preostalo žličko soli, dobro premešajte.
  8. Pokrijte s pokrovko in kuhajte 15 minut na nizki temperaturi.
  9. Ko je riž kuhan, ga potresite s sesekljanim koriandrom in postrezite kot prilogo k vaši najljubši jedi.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Rižota s piščancem in gobami, hitro in okusno kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če ste dober opazovalec, boste našli 3 skrite obraze na sliki
Naslednji članekKako zaščititi krompir pred strunami?