Krompirjeva juha s špinačo je okusna in hranljiva jed, ki združuje kremasto teksturo krompirja z nežnim okusom špinače. Dodatek pancete in parmezana pa ji daje posebno aromo.
Sestavine
- 600 g krompirja
- 3 stroki česna
- 200 g sveže špinače
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 100 g parmezana
- 100 g pancete
- Ekstra deviško oljčno olje
- Sol in sveže mlet poper
Postopek
- Špinačo očistite, operite, odcedite in grobo narežite. Parmezan drobno naribajte, panceto nasekljajte, krompir olupite in narežite na kocke.
- V loncu segrejte 2–3 žlice oljčnega olja, dodajte strt česen in ga na hitro popražite, da zadiši. Nato dodajte kocke krompirja, posolite in na nizkem ognju pražite, pri tem pa stalno mešajte.
- Ko krompir rahlo porumeni, prilijte vročo zelenjavno jušno osnovo, povečajte ogenj in kuhajte približno 10 minut, da se krompir zmehča.
- Dodajte narezano špinačo in kuhajte še 2–3 minute, da špinača uvene.
- Juho odstavite z ognja in jo s paličnim mešalnikom zmešajte do gladke teksture. Po potrebi dosolite in popoprajte.
- V ponvi brez dodatka maščobe popražite nasekljano panceto, da postane hrustljava.
- Juho nalijte v krožnike, potresite s hrustljavo panceto in naribanim parmezanom ter pokapajte z nekaj kapljicami oljčnega olja.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Fižolova juha s špinačo in paradižnikom, odličen hiter obrok
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira