Popolna ideja za kosilo za hladne dni, kjer se sočnost piščanca in klobase prepleta s svežo zelenjavo in začimbam.
Sestavine
- 450 g italijanske klobase, odstranjene kože in narezane na majhne koščke
- 450 g piščančjih beder brez kosti in kože, narezanih na velike kose
- 2 žlici večnamenske moke
- 1,5 čajne žličke italijanske začimbe (razdeljeno)
- 3-4 žlice oljčnega olja (razdeljeno)
- 450 g gob, narezanih na koščke
- 1 čebula, sesekljana
- 1 rdeča paprika, narezana na velike kose
- 1 zelena paprika, narezana na velike kose
- 3 stroki česna, sesekljani
- 700 g krompirja, narezanega na kose in kuhanega 3-4 minute
- 180 ml suhega belega vina
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlica medu
- 300 ml piščančje juhe
- Sol in poper po okusu
- Sesekljan svež italijanski peteršilj za okras
Postopek
- V veliko ponev na srednjem ognju vlijte 1 žlico oljčnega olja. Dodajte koščke klobas in pecite, dokler ne porjavijo (približno 6-8 minut). Prenesite jih v skledo.
- Kose piščanca začinite s soljo, poprom in polovico italijanskih začimb. Potresite z moko, da se enakomerno obložijo.
- V isto ponev dodajte še 1 žlico oljčnega olja. Dodajte piščanca in pecite, dokler rahlo ne porjavi na vsaki strani (4-5 minut). Piščanca prenesite v skledo s klobaso.
- V drugi ponvi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Dodajte krompir in pecite do zlato rjave barve (približno 4-5 minut). Odložite.
- V isto ponev dodajte še 1 žlico oljčnega olja ter gobe, čebulo in papriko. Kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča (približno 4-5 minut).
- Dodajte česen in kuhajte, dokler ne zadiši (približno 1 minuto). Deglazirajte ponev z belim vinom, nato pa dodajte piščančjo juho, beli vinski kis, med, preostale italijanske začimbe in kuhan krompir. Začinite s soljo in poprom po okusu.
- Zavrite, zmanjšajte ogenj na srednje nizko, pokrijte in dušite, dokler se krompir ne zmehča in se omaka rahlo zgosti (približno 5 minut). Nato vrnite popečenega piščanca in klobaso nazaj v ponev.
- Kuhajte in premešajte, dokler se vse dobro pregreje (približno 3-5 minut). Tik pred serviranjem dodajte svež sesekljan peteršilj za okus in barvo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira