Popolna ideja za kosilo za hladne dni, kjer se sočnost piščanca in klobase prepleta s svežo zelenjavo in začimbam.

Sestavine

  • 450 g italijanske klobase, odstranjene kože in narezane na majhne koščke
  • 450 g piščančjih beder brez kosti in kože, narezanih na velike kose
  • 2 žlici večnamenske moke
  • 1,5 čajne žličke italijanske začimbe (razdeljeno)
  • 3-4 žlice oljčnega olja (razdeljeno)
  • 450 g gob, narezanih na koščke
  • 1 čebula, sesekljana
  • 1 rdeča paprika, narezana na velike kose
  • 1 zelena paprika, narezana na velike kose
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 700 g krompirja, narezanega na kose in kuhanega 3-4 minute
  • 180 ml suhega belega vina
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 žlica medu
  • 300 ml piščančje juhe
  • Sol in poper po okusu
  • Sesekljan svež italijanski peteršilj za okras

Postopek

  1. V veliko ponev na srednjem ognju vlijte 1 žlico oljčnega olja. Dodajte koščke klobas in pecite, dokler ne porjavijo (približno 6-8 minut). Prenesite jih v skledo.
  2. Kose piščanca začinite s soljo, poprom in polovico italijanskih začimb. Potresite z moko, da se enakomerno obložijo.
  3. V isto ponev dodajte še 1 žlico oljčnega olja. Dodajte piščanca in pecite, dokler rahlo ne porjavi na vsaki strani (4-5 minut). Piščanca prenesite v skledo s klobaso.
  4. V drugi ponvi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Dodajte krompir in pecite do zlato rjave barve (približno 4-5 minut). Odložite.
  5. V isto ponev dodajte še 1 žlico oljčnega olja ter gobe, čebulo in papriko. Kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča (približno 4-5 minut).
  6. Dodajte česen in kuhajte, dokler ne zadiši (približno 1 minuto). Deglazirajte ponev z belim vinom, nato pa dodajte piščančjo juho, beli vinski kis, med, preostale italijanske začimbe in kuhan krompir. Začinite s soljo in poprom po okusu.
  7. Zavrite, zmanjšajte ogenj na srednje nizko, pokrijte in dušite, dokler se krompir ne zmehča in se omaka rahlo zgosti (približno 5 minut). Nato vrnite popečenega piščanca in klobaso nazaj v ponev.
  8. Kuhajte in premešajte, dokler se vse dobro pregreje (približno 3-5 minut). Tik pred serviranjem dodajte svež sesekljan peteršilj za okus in barvo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za najboljšo vročo čokolado, kar ste jo kdaj poskusili
Naslednji članek10 najslabših navad za vaše srce