Sočen in puhast kolač je odlična izbira za sladko razvajanje ob skodelici čaja ali kave. Priprava je enostavna, rezultat pa navduši.
Sestavine
- 3 jajca
- 160 g (3/4 skodelice) sladkorja
- 250 g (2 skodelici) bele moke
- 50 g krompirjevega škroba
- 16 g pecilnega praška
- 30 ml (2 žlici) mleka
- 60 ml (1/4 skodelice) sončničnega olja
- 250 g navadnega jogurta
- Naribana lupinica ene limone
Postopek
- Pečico segrejte na 180°C. Pekač za kolač obložite s peki papirjem.
- V skledi zmešajte moko, presejan krompirjev škrob in pecilni prašek.
- V večji skledi združite sladkor in jajca, nato z električnim mešalnikom stepajte, dokler ne nastane visoka, belkasta in puhasta zmes.
- Po en lonček jogurta dodajte k jajčni mešanici in po vsakem dodajanju premešajte z mešalnikom.
- Dodajte mleko in sončnično olje, nato mešanico ponovno premešajte.
- Dodajte naribano limonino lupinico in znova premešajte.
- Suhe sestavine postopoma dodajajte k mokrim. Mešajte z mešalnikom pri nizki hitrosti in nato postopoma povečajte hitrost, dokler ne dobite gladke in homogene mase.
- Testo prelijte v pripravljen pekač. Pecite pri 180°C približno 50 minut. S pomočjo zobotrebca preverite, ali je kolač pečen – če zobotrebec iz testa pride čist, je kolač gotov.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Starinski makov kolač, ki so ga pekle naše babice
















































