Bezeg že cveti po obronkih travnikov, zato ga mnogi že pobirajo za pripravo različnih sladic, jedi in seveda za pripravo sirupa. Če še niste med njimi, pohitite, kmalu bo odcvetel in škoda bi bilo, da iz njega ne bi pripravili okusnega sirupa.
Sestavine
- 30 bezgovih cvetov
- 3 kg sladkorja
- 3 limone
- 3 l vode
- 3 citronske kisline (ta majhne vrečkice)

Postopek
Vodo in sladkor zavrite v večjem loncu, da se sladkor stopi. Ko se voda malo shladi, dodajte bezgove cvetove, ki ste jih predhodno očistili, limono, narezano na rezine in citronsko kislino. Pokrito pustite stati 48 ur, nato precedite in prelijete v steklenice, ki ste jih predhodno ogreli v pečici, dobro zaprite in shranite v hladnem, temnem prostoru.
Nasveti, s katerimi boste naredili najboljši bezgov sirup vseh časov
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira