Francoska solata je nepogrešljiva na prazničnih mizah, lahko pa jo pripravimo tudi kot hladno predjed ali prilogo k mesnim jedem. Kremasta in osvežilna solata, polna kuhanega krompirja, graha, korenja, jajc in kislih kumaric, povezanih z majonezo, je vedno dobrodošla klasika.
Sestavine
- 600 g krompirja
- 300 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- 300 g korenja
- 200 g kislih kumaric
- 4 jajca
- 500 ml majoneze
- sol in poper po okusu
Postopek
- Krompir dajte v hladno osoljeno vodo in kuhajte do mehkega. Preverite z vilico – če zlahka prodre v krompir, je kuhan.
- Grah skuhajte v slani vodi po navodilih na embalaži, odcedite in sperite s hladno vodo.
- Korenje kuhajte posebej v vodi. Ko vilica zlahka prodre, je korenje kuhano. Odcedite, sperite s hladno vodo, olupite in ohladite.
- Jajca kuhajte 10 minut od trenutka, ko voda zavre. Nato jih prelijte s hladno vodo, olupite in ohladite.
- Kumare narežite na drobne kocke in jih stresite v večjo skledo.
- Dodajte ohlajen grah in rahlo premešajte.
- Ohlajeno korenje najprej narežite po dolgem na četrtine, nato na majhne kocke in dodajte v skledo.
- Tudi krompir narežite na majhne kocke in ga dodajte mešanici.
- Trdo kuhana jajca narežite na majhne kocke in prav tako dodajte.
- Po okusu dodajte sol in poper.
- Vse skupaj premešajte, nato dodajte majonezo in nežno premešajte, da dobite enotno,
- Solato pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje pa čez noč, da se okusi povežejo.
Video recept
PREVERITE TUDI: Trik, s katerim boste v hipu olupili kuhana jajca
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira