Se spomnite mehkih kifeljčkov, ki smo jih jedli kot otroki? Danes jih že težko dobimo v trgovinah ali pekarnah, a nič zato. Izbrskali in preizkusili smo recept, ki obljublja, da bodo kot iz pekarne – in res so. Poskusite, ne bo vam žal.
Sestavine
- 750 g pšenične moke (tip 450.480 ali 500)
- 525 ml toplega mleka
- 10 g suhega kvasa ali 30 g svežega kvasa
- 15 g sladkorja
- 10 g soli
- olje za premaz
Postopek
V veliko skledo dajte moko in primešajte ostale sestavine (razen olja). Na hitro premešajte, da se sestavine povežejo in dobite gladko testo. Pokrijte s krpo in pustite 15 minut. Po pretečenem času znova premesite testo. Mesite ga vsaj 5 minut (dlje kot ga boste mesili, bolj bodo mehki kifeljčki). Pokrijte s krpo in pustite vzhajati pol ure. Ko naraste, ga vzemite iz sklede in razdelite na 14 enakih delov. Oblikujte v kroglice (tako kot kaže v videoposnetku). Pokrijte jih s plastično folijo in pustite, da testo počiva še nadaljnjih 15 minut. Kroglice razvlecite v pravokotnike in zavijte v kifeljčke (kot je prikazano v videoposnetku). Ko so vsi kifeljčki pripravljeni, jih premažite z oljem in postavite v pekač, ki ste ga prej obložili s peki papirjem. Znova pustite, da počivajo 30 minut, nato jih specite v predogreti pečici na 200 stopinjah. Pečete približno 15 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira