Piščančji curry je recept, ki izhaja iz Indije, kjer v svoje jedi radi dodajo kurkumo ali začimbo, narejeno iz nje – curry. Če ga še niste nikoli pripravili, je sedaj odlična priložnost. Recept je preprost in jed hitro pripravljena. Za prilogo postrežete riž.
Sestavine
- Čebula – 1 kos
- Piščančji file – 350 g
- Česen – 2 stroka
- Curry v prahu – 1 čajna žlička
- Paradižnikova pasta – 20 g
- Voda – 170 ml
- Kisla smetana – 50 g
- Moka – 20 g
Postopek
- Čebulo sesekljamo (najhitreje to storimo po tem postopku)
- Piščančja prsa narežemo na kocke.
- Čebulo damo v ponev in jo prepražimo, ko postekleni, dodamo še piščanca in pražimo 10 minut, dodamo česen, pražimo še minutko.
- Nato dodamo curry, paradižnikovo pasto, vodo in premešamo. Dodamo kislo smetano in moko. Premešamo, da ne bo grudic in kuhamo še nadaljnjih 10 minut na visoki temperaturi.
Video recept
















































