Piščančji curry je recept, ki izhaja iz Indije, kjer v svoje jedi radi dodajo kurkumo ali začimbo, narejeno iz nje – curry. Če ga še niste nikoli pripravili, je sedaj odlična priložnost. Recept je preprost in jed hitro pripravljena. Za prilogo postrežete riž.
Sestavine
- Čebula – 1 kos
- Piščančji file – 350 g
- Česen – 2 stroka
- Curry v prahu – 1 čajna žlička
- Paradižnikova pasta – 20 g
- Voda – 170 ml
- Kisla smetana – 50 g
- Moka – 20 g
Postopek
- Čebulo sesekljamo (najhitreje to storimo po tem postopku)
- Piščančja prsa narežemo na kocke.
- Čebulo damo v ponev in jo prepražimo, ko postekleni, dodamo še piščanca in pražimo 10 minut, dodamo česen, pražimo še minutko.
- Nato dodamo curry, paradižnikovo pasto, vodo in premešamo. Dodamo kislo smetano in moko. Premešamo, da ne bo grudic in kuhamo še nadaljnjih 10 minut na visoki temperaturi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni
- Jesenski kolač z jabolki in orehi, ki bo kuhinjo napolnil s prečudovitim vonjem
- Test osebnosti: To, kaj najprej vidite, razkrije resnico o vas
- 6 učinkovitih rešitev, s katerimi se znebite smrdljivih hroščev za vedno