Sestavine
- 2 piščančja prsa
- 3 žlice masla, razdeljeno
- 1/2 čajne žličke soli in popra ali po okusu
- 1 čajna žlička origana
- 1 srednja čebula, sesekljana
- 4 stroki česna, sesekljani
- 1 majhen kozarec na soncu posušenega paradižnika, odcejenega iz olja in nasekljanega
- 1/2 skodelice piščančje juhe
- 1/2 skodelice smetane za kuhanj
- 1/3 skodelice naribanega parmezana
- 1 skodelica špinače (ali več, če želite)
Postopek
1. Piščančje prsi temeljito začinite s soljo, poprom in 1/2 žličke origana na obeh straneh.
2. V veliki ponvi na srednje močnem ognju stopite 2 žlici masla z malo olja iz sušenih paradižnikov. Dodajte piščančje prsi in pecite približno 4 minute na vsaki strani, dokler ne porjavi. Ko končate in niso več roza, prenesite piščančje prsi na krožnik in jih odstavite.
3. Če želite kremno omako iz špinače in parmezana, v isto ponev dodajte preostalo žlico masla. Popražimo čebulo, česen, 1/2 žličke origana in na soncu posušen paradižnik. Počasi dodajte piščančjo juho, smetano in parmezan ter premešajte, da se poveže, dokler ni gladko in dušite 2-3 minute.
4. Zmesi dodajte špinačo in nadaljujte s kuhanjem, dokler ne oveni. V ponev dodajte piščančje prsi in segrevajte 2-3 minute. Kremnega piščanca takoj postrezite s špinačo in parmezanom, okrašenim s svežim sesekljanim peteršiljem. Uživajte!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira