Sirno-krompirjevi ocvrtki bodo navdušili vse ljubitelje krompirja, sira in ocvrte hrane. So popolna kombinacija dveh slastnih živil, ki jih naravnost obožujemo. Lahko jih jeste kot prilogo ali kot prigrizek.
Sestavine
- krompir 450 g
- mocarela 50 g
- korenje 50 g
- zelena čebula 20 g
- koruzna moka 80 g
- jedilno olje 1 žlica
- poper 1/4 žličke
- sol 1/2 žličke
- voda 30 ml
Postopek
- Krompir olupimo in narežemo na kocke. Kuhamo ga v vreli in osoljeni vodi, približno 15 minut.
- Ko je kuhan, ga pretlačimo kot za pire krompir.
- V skledo dodamo naribano mocarelo.
- Na miniaturne kocke nasekljamo še korenje in ga dodamo h krompirju ter zeleno čebulo.
- Dodamo koruzni moko, solimo in popramo ter prilijemo še vodo. Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine med seboj spojijo.
- Maso damo v brizgalko za smetano in brizgamo v vroče olje koščke, velikosti smokija.
- Pečemo nekaj minut, da so z obeh strani zlatorjave barve (10 minut).
Video recept
- Recept: Okusni in hitro pripravljeni ocvrtki, morate jih pripraviti
- Recept: Čebulni obročki s sirom
- Recept: Domači piščančji medaljončki, čisto takšni kot najboljši iz trgovine
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
[…] Recept: Sirno-krompirjevi ocvrtki, ki se topijo v ustih […]